Forum Discussion
Hej Chorwat94
Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tych kroków.
Moją uwagę przykuła informacja: "Co najmniej jeden wątek procesu FIFA20.exe oczekuje na zakończenie sieciowych operacji We/Wy.". Swego czasu przy starszych grach z serii FIFA pojawiło się obejście związane z wyłączeniem protokołu IPv6. Sprawdźmy zatem czy problem uda się obejść poprzez:
- Panel sterowania -> Centrum sieci -> Zmień ustawienia karty.
- Właściwości aktywnej karty.
- Odznacz:
- Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)
- Restart komputera.
Ponadto możesz sprawdzić, czy gra włączy się, gdy komputer nie będzie połączony z internetem (EA app przejdzie w tryb offline). Możesz to zrobić, wypinając kabel lub wyłączając kartę sieciową.
Ponadto, tak jak wspomniała na początku , rozwiązaniem może okazać się obniżenie "mocy" procesora poprzez wyłączenie E-cores. Sparowałbym to również z aktualizacją BIOS-u. Jeśli chodzi o ten konkretny krok, wykonaj go tylko wtedy, gdy czujesz się na siłach, by go wykonać. Jest to dość zaawansowana operacja..
- Chorwat943 months agoNew Novice
Ok, spróbowałem odznaczyć IPv6, zresetowałem komputer, spróbowałem odpalić i niestety bez zmian. Robiłem to na połączeniu kablem ethernet i pomyślałem, żeby spróbować zrobić to również przez Wi-Fi i robiłem to z zaznaczonym jak i odznaczonym IPv6 (za każdym razem był restart komputera) i dalej nic. Brak dostępu do internetu nic nie zmieniał w tej kwestii. Zaktualizowałem również BIOS do wersji F17a (o ile dobrze pamiętam), jednak i to nic nie dało w kwestii odpalenia FIFA20. Jednak, zainstalowałem na nowo FIFA18 i zaskoczyłem się, bo się odpaliła i działa bez zarzutu. Któraś z "ogólnych" solucji musiała pomóc, ale nie jestem w stanie powiedzieć która, z racji tego że podczas prób rozwiązywania kwestii operowałem na FIFA20, która wciąż nie działa. Próbowałem reinstalacji FIFY20 ale i to nie pomogło. Skoro udało się odpalić FIFA18 to w związku z tym, nie będę już nic robić w kwestii FIFY 20. Dziękuje za dotychczasową pomoc i pozdrawiam.
- EA_Kalina3 months ago
Community Manager
Dzięki za info Chorwat94