Brak zawartości Genesis w Mass Effect 2
Mam problem z dodatkiem Genesis do Mass Effect 2.
Po zakupie i zainstalowaniu dodatku Genesis (umożliwiającego podjęcie wybranych decyzji występujących w poprzedniej części gry) podczas rozpoczynania nowej rozgrywki, a konkretnie w chwili śmierci komandora Shepard'a , zaraz po zaniknięciu tytuły gry, powinien wyświetlić się interaktywny komiks. Niestety poza chwilową zmianą melodi w tle oraz pojawieniu się nazwy dodatku, gra zupełnie pomija najważniejszy element tego DLC. Jedyne co się zmieniło w porównaniu do podstawki, to przy ewakuacji z pokoładu Normandii, głównemu bohaterowi towarzyszy Liara, a nie Kaidan ani Ashley. Chciałbym zagrać w Mass Effect 2 bez grania w mozolną jedynkę, którą już przynajmniej raz przeszedłem, nie licząc tego, że zapłaciłem za te śmieszne DLC, które nie działa. Importowanie czyjiś save'ów nie wchodzi w grę. Niech ktoś mi pomoże. Jak się nie da , to niech oddadzą mi punkty BioWare i za nie kupię sobię inny dodatek.
Napisałem wcześniej do supportu EA , najpierw dostałem odpowiedź na temat Mass Effect 3, a potem "Niestety nie udało mi się znaleźć informacji odnośnie dodatku Genesis dla Mass Effect 2." i prośbę o umieszczenie tego tutaj.
EDYCJA: Mój problem rozwiązała zmiana języka na angielski. W angielskiej wersji gry Genesis uruchamia się poprawnie. Po spersonalizowaniu historii bohatera dokonuję zapisu gry, odinstalowuję ME2 i instaluję ponownie ale już z językiem polskim. Szkoda, że nigdzie nie podano informacji o językowym ograniczeniu rozszerzenia Genesis
Cześć @Koniecpolski1 i wybacz za późną odpowiedź!
Czy próbowałeś zainstalować dodatek Genesis przy użyciu instalatora pobranego z EA Help, czy może była to bezpośrednia instalacja z platformy Origin?
Jeśli dodatek był instalowany przez Origin, spróbuj zainstalować DLC z TEJ STRONY.