Forum Discussion
@Solo_Poland tak
Tu masz wersję kinową do ME2, bo aktualizacja "popsuła" też dwójkę:
[link został usunięty]
[Post edytowany ze względu na zawarte linki odnoszące się do zawartości do pobrania, która nie może być zweryfikowana.]
Nie macie żadnej godności i honoru?!? To po to dwóch użytkowników tego forum zrobiło raban i zainteresowało media tym niedorobieniem językowym byście teraz ingerowali w grę??? Nie można poczekać cierpliwie, w tym tygodniu EA wyda komunikat i powie że będzie Patch albo go nie będzie i wtedy róbcie narzędzia do zmiany a nie jak typowe barachło.
- 5 years ago@4thextro Nikt normalny nie będzie czekać na EA. Oryginalnej trylogii przez 10 lat nie ogarnęli na Originie.
- 5 years ago
Uruchomiłem grę, a tutaj Origin pobiera prawie 17GB aktualizacji. Coś czuję że za chwilę znowu stracę lokalizację kinową:
- 5 years ago@Solo_Poland Nie sądzę by był to patch, który umożliwia granie we wszystkie gry po angielsku z polskimi napisami. Napisz czy się mylę jak ci się zainstaluje aktualizacja. Jak Bioware i EA to naprawili tak szybko to tylko zyskają w oczach wszystkich.
- 5 years ago
Co gorsza aktualizacja jest obowiązkowa, więc nie wiem czy będzie można po niej zrobić lokalizację przy pomocy aplikacji.
- 5 years ago@4thextro Właśnie ściągam, ale idzie strasznie wolno, 3-4MB na sekundę, więc to potrwa.
- 5 years ago
I po kinowym spolszczeniu. Po poprawce nie ma dźwięku.Wszystko działa tylko nie słychać dźwięku Sprawdziłem na Origin i Steam. Nie wiem może to tylko mój przypadek. Dobrze jak by ktoś potwierdził.
- 5 years ago@morphisiusz Czyli dalej nie można grać "legalnie" po angielsku z polskimi napisami?
- 5 years ago@4thextro No nie do końca nie masz dźwięku w grze. Masz napisy po polsku ale brak dźwięku.Cokolwiek mówią to cisza.
- 5 years ago
A próbowałeś metody wykasowania folderów Content i CookedPCConsole a potem przywrócenia ich przez Origin? Po tym wczorajszym, małym patchu to pomagało.
- 5 years ago@Solo_Poland Nie nie próbowałem. Dzięki za radę.
- 5 years ago@morphisiusz U mnie to wczoraj zadziałało, możliwe że i dzisiaj zadziała.
- 5 years ago@morphisiusz Chodzi mi o wersję bez ingerencji. Jak ktoś ma taką zainstalowaną i nie grzebał w plikach niech da znać czy naprawili babola z językiem.
- 5 years ago@4thextro mówisz o tym to https://www.youtube.com/watch?v=wNAljTRH5fo dalej są cyrki Shepard jest poliglotą.
- 5 years ago@morphisiusz Mówię o tym czy po aktualizacji gry (nie modyfikowanej) można w końcu zmienić normalnie język np: w pierwszej części Audio English, Napisy Polskie ???
- 5 years ago
@4thextroA nie to oni nigdy nie mieli w planach. Ten patch nie dał takiej opcji.Ba dostałem bana na forum Steam za samo wspomnienie o kinowej wersji gry mam do 16 czerwca bana.
- 5 years ago@morphisiusz Żartujesz? 🙂
- 5 years ago
@Solo_PolandNie żartuje moderatorowi nie spodobało się. I nadal nie mam dźwięku.:C. Zwykła wersja dubbingowa chodzi bez problemu.Jak zainstaluje kinową wersje to są napisy ale nie ma dźwięku angielskiego. Zwykła cisza. Możecie sprawdzić u siebie czy wersje kinowa działa z ostatnim patchem? Nie mogę zmusić wersje Origin do kinowej wersji gry. Wersja na Steam działa po ponownym zainstalowaniu gry. Całkowicie usunąłem i na czystej wersji zainstalowałem i działa. Na Origin nie działa.
- 5 years ago@morphisiusz U mnie zadziałało wykasowanie tych dwóch folderów, naprawienie ich przez Origin i ponowne uruchomienie aplikacji lokalizacyjnej. Na razie wszystko działa bez zarzutu.
- 5 years ago@Solo_Poland to trochę mi ulżyło, bo już obawiałem się, że EA zamiast naprawić problem to zablokowało fanowskie rozwiązanie
- 5 years ago@II_Revan_PL_II No ale to wciąż jest rozwiązanie połowiczne, bo nie wiem czy po takiej operacji ciągle mam to wszystko co dał mi najnowszy patch. A chciałbym to mieć, np. poprawione tekstury. Byłoby najlepiej gdyby autor aplikacji poprawił ją tak żeby działała z nowym patchem.
- 5 years ago@Solo_Poland U mnie nie zadziałało. Spróbuje odinstalować i zainstalować na innej partycji grę.Bo na Steam tak jak opisałeś to zadziałało.
- 5 years ago
Potwierdzam że po patchu program cały czas działa. Trzeba przed patchem wykasować pliki w folderach ISACT i CookedPCConsole i wkleić kopie zapasowe. Jeżeli tego nie zrobiliście i gra się wam posypała, polecam wykasowanie plików w wyżej wymienionych folderach i zrobienie w Originie "napraw grę". Potem zróbcie znowu programem
- 5 years ago@kromek7 tylko trzeba jeszcze wiedzieć, że jest patch. Mi zaraz po odpaleniu Origin zaczął patchować grę i pierwsze co się stało to usunięte zostały foldery z kopiami zapasowymi. Ja na razie wyłączyłem w Originie opcje aktualizacji gier do czasu jak się sytuacja nie wyklaruje - nie mam zamiaru co chwilę tracić ponad godzinę na pobieranie 21GB
- 5 years ago@II_Revan_PL_II u mnie poszła najpierw weryfikacja plików i udało mi się zatrzymać update
- 5 years ago@kromek7 Dzieki panowie za info! Grałem dziś w ME1 i nie pobrało na szczęście aktualizacji, nawet nie wiedziałem że wyszedl dziś patch. W takim razie przywrócę kopie zapasowa plików i dopiero wtedy odpalę aktualizacje.
Polecam w originie wyłączyć automatyczne updaty
About Mass Effect Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 2 months ago
Problem z instalacją
Solved5 months ago