Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
9 years ago
Solved

Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker - Akcja stanęła

Cześć,

pomóżcie, jak rozwiązać problem z dodatkiem "Kryjówka Handlarza Cieni".
Wszystko mam już zainstalowane. Rozpoczynam rozmowę z Liarą nt. Handlarza Cieni.
Ona odpowiada "Mogę wyruszyć natychmiast" i... nic. Mam wrażenie, że gra stanęła w tym miejscu.
Nie dostałem też, żadnej prywatnej wiadomości na terminalu, czyli tak, jak powinno się wszystko zacząć.
Zainstalowałem całą grę od nowa, ale nic to nie dało..

Dzięki za pomoc i pozdrawiam,

Tom

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago
    Dzięki za pomoc! Problem rozwiązany! Musiałem zainstalować na nowo grę w języku ANGIELSKIM, bo polska wersja jest niekompatybilna z dodatkiem.

3 Replies

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    9 years ago

@pianososniak Witaj!

Jeśli pomimo re-instalacji, akcja nie posuwa się dalej, spróbuj jeszcze bardzo pomocnych kroków opisanych w innym wątku przez @SONGO151 🙂 Opisane tam rozwiązania a konkretnie procedura ponownej instalacji dodatku i samej gry powinna zadziałać u Ciebie. 🤞

Spoiler

Recepta

1. odinstalowanie gry

2. ściągniecie gry z dodatkami przez origin( oprócz handlarza cieni i przybycie)

3. wyłączenie aktualizacji  gier w origin

4. zainstalowałem handlarza cieni i przybycie z opisem instalacji i spolszczeniem ( http://social.bioware.com/project/3620/ http://social.bioware.com/project/4443/ )

5. przywrócenie zapisów

6. uruchomić grę poprzez ME2game.exe, zamiast uruchamiać ją poprzez program Origin.

PS. przeniosłem Twój wpis do innego działu na forum.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago
    Dzięki za pomoc! Problem rozwiązany! Musiałem zainstalować na nowo grę w języku ANGIELSKIM, bo polska wersja jest niekompatybilna z dodatkiem.
  • EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    9 years ago

@pianososniak Hej!

Super słyszeć, że możesz kontynuować przygody Sheparda! Niestety ten właśnie dodatek jak i przybycie (Arrival) mogą być niekompatybilne z polską wersją gry.

Zaznaczyłem dodatkowo Twój wpis jako rozwiązanie dla innych graczy.

Dzięki za informację i pozdrawiam! ⭐

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.486 PostsLatest Activity: 4 hours ago