Forum Discussion
@BhaalPL jest jak jest. Nic na to nie poradzimy. Szkoda tylko twoich nerwów 😉
Wiesz co musisz zrobić, aby mieć grę po polsku. Powodzenia.
No ale jak to jest?! Kupuję kilka gier na Originie w Niemczech i zawsze mam wybór języka PL a w Mass Effect nie mogę?! Czyli mam teraz specjalnie jechać do Polski żeby kliknąć "Kup teraz" żeby mieć język polski w grze?!
Sprawdziłem jeszcze teraz preorder ME:A Deluxe Edition i też nie mam w nim możliwości wyboru języka PL. Czyli wychodzi na to że niepotrzebnie kupiłem preorder i wywaliłem kasę w błoto.
- 1Guma9 years agoSeasoned Ace
@Mandrivan musimy wierzyć, że firma Electronic Arts zmieni podejście do naszego kraju i przydzieli nas do strefy państw europy zachodniej. Ale teraz pozostaje Ci tylko uspokoić się i poprosić kogoś z rodzinki w Polsce o pomoc w tej sprawie. Masz jeszcze kilka dni, a ja bardzo wierzę, że Ci się uda. Sam dzisiaj poinformowałem mojego znajomego, który od kilku ładnych lat mieszka w Norwegii o tym fakcie. Wyobraź sobie jego minę w dniu premiery i niemożność w tej kwestii. Dodam, że zakupił edycję Super Delux, która jest dostępna tylko do piątku po planowanej premierze.
Przypominam: Zakup gry z inną blokadą regionalną niżeli ta, która obowiązuję w kraju obecnie przez nas zamieszkałym ewidentnie łamie regulamin.
Powodzenia!
- 9 years agoNo ale zaraz, zaraz, zaraz...
1. Jak to jest że kupuję w Niemczech pudełkowe wersje gier po niemiecku ale przy rejestracji kodu w originie mam język pl od razu.
2. Jak to jest że kupuję edycję cyfrową gry przez Origina w Niemczech i mam język PL dostępny od razu
3. Jak to się dzieje że nagle ME:A buntuje się i nie wpisuje się w schemat...
4. W jaki sposób ktoś z Polski mógłby mi teraz pomoc skoro grę już kupiłem i mam w swojej bibliotece Origina... A poza tym czy nawet jeżeli ktoś kupił by mi w Polsce na moje konto grę to nie jest to złamaniem regulaminu? Jest to wszak zakup gry z inną blokada regionalną niżeli ta, która obowiązuje w kraju obecnie przez nas zamieszkałym, o czym sam wspomniałeś...?- 1Guma9 years agoSeasoned Ace
@Mandrivan ja naprawdę chce Ci pomóc, ale jestem postawiony pod murem tak samo jak Ty i tysiące naszych rodaków zamieszkałych za granicami naszej ojczyzny. Ja nie zachęcam Cię do nie przestrzegania regulaminu tylko daję Ci wskazówki abyś później nie żałował swojej decyzji.
Mass Effect Andromeda to tysiące tekstów różnorakiej maści, tony dialogów. Ciężko będzie to wszystko zrozumieć jeżeli większość gier ogrywałeś po polsku.
Nie będę też zachęcał Cię do anulowania pre-orderu, ale mogę dać Ci wskazówkę jak to zrobić ze względu na to, że Twoja wypowiedź mogła wskazywać na potrzebę pomoc w tej kwestii. [moderatorzy mnie zabiją,że udzielam wam takich wskazówek na publicznym forum, ale przecież Wy chcecie zagrać w Andromedę tylko z polskimi napisami 😉]
https://help.ea.com/pl-pl/help/origin/origin/what-s-the-great-games-guarantee/
Dla mnie najważniejsze jest dobro graczy. Bez nich wszystko inne nie miałoby znaczenia.
Pozdrawiam,
Sebastian