Forum Discussion
Witaj @bANALNY
Udało mi się natrafić na opis bardzo podobnego problemu u innego gracza. W jego przypadku pomogło wykonanie następujących rzeczy:
- Przeinstalowanie na czysto sterownika Nvidia Game Ready 382.05
- Ponowne zainstalowanie najnowszej wersji DirectX.
- Odinstalowanie ME Andromeda.
- Zmiana nazwy folderu "Mass Effect Andromeda" w Moich Dokumentach (np. na Mass Effect Andromeda kopia).
- Ponowne zainstalowanie gry.
Koniecznie daj znać czy u Ciebie również rozwiązało to problem z DirectX 😉
Pozdrawiam!
Dziękuję za odpowiedź.
Wykonałem wszystkie zaproponowane czynności ale nic się nie zmieniło. :/
Problem cały czas się pokazuje zanim nawet pojawi się ekran ładowania gry.
/Właśnie zauważyłem że ten sam błąd pojawia się kiedy odpalam Fifę 17,
która wcześniej chodziła bez żadnych zarzutów.
- EA_Ataashi9 years ago
EA Staff (Retired)
Witaj ponownie @bANALNY
Przejrzałam dokładnie naszą anglojęzyczną część AHQ i zauważyłam, że posty z podobnym komunikatem błędu niestety pojawiają się tam od czasu do czasu przy różnych produkcjach ☹️
Ale spróbujemy podejść do tematu od strony niewystarczającej ilości pamięci wirtualnej. Zerknij proszę do tego wątku w temacie o grze DA Inkwizycja i spróbuj zmienić jej wartości w ustawieniach systemu.
Ponieważ korzystasz z Windows 7, powinieneś wybrać Panel Sterowania -> System -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Pamięć Wirtualna -> Zmień
Pamiętaj również o zoptymalizowaniu swojej karty graficznej. TUTAJ znajdziesz przydatne informacje na ten temat.
Trzymam mocno kciuki, aby tym razem się udało 🤞
- 9 years ago
Aktualnie posiadam po 12GB pamięci wirtualnej na każdym z 3 dysków. Próbowałem zmieniać jej wielkość samodzielnie jak i ustawiając opcję "Rozmiar kontrolowany przez system" tak jak w podanym temacie ale niestety to również nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. ☹️
- 9 years ago
Przed chwilą zaktualizowałem system operacyjny z Windows 7 do Windows 10, żeby uzyskać dostęp do DirectX 12 ale nic to nie zmieniło...
/Teraz gra wyłącza się tuż po pojawieniu się czarnego ekranu z logiem BioWare'u bez żadnego komunikatu...
About Mass Effect Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 2 months ago
Problem z instalacją
Solved5 months ago