Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Mass Effect Andromeda tnie sie

Gra tnie się nawet na minimalnych ustawieniach graficznych i rozdzielczości 720p.  Gwałtwowne spadki fps i często przycinający się przy tym dźwięk . Sterowniki do karty graficznej i dzwiękowej najnowsze. Słyszałem ze to może być spowodowane małą ilością ramu czy to prawda? CZy moze byc spowodowane też ze ileś ramu jest przydzielone do zintegrowanej karty graficznej w procesorze ?

Mój sprzęt to :

Procesor :intel core i 5 4460 3.20 GHZ

Grafika: geforce  GTX 960 2gb

zintegrowana karta grafiki :intel hd graphic 4600

8gb ram ddr 3

Windows 7 home premium service pack 1   64 bit

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    8 years ago

@tank52821  Witaj!

MEA BF 1 oraz Star Wars Battlefront, korzystają ze wspólnego silnika Frostbite. Co do spadków, spróbuj najpierw "pobawić" się samymi ustawieniami w grze. Pomocny może być filmik tego użytkownika 🙂

Spoiler

Dodatkowo, pomocne kroki przesłałem innemu użytkownikowi w tym wątku. Dlatego zerknij proszę i spróbuj te kroki wykonać.

W razie czego podeślij proszę plik DXDIAG. Sprawdzimy, jak coś. :eahigh_file:

12 Replies

• witam

mój problem rozwiązany. trzeba było zainstalować win10 i jest o niebo lepiej.

teraz mam problem z full screanem. gra otwiera mi sie w okienku i ni jak nie można właczyć na full screen. 

jakieś pomysły??

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Witam dodaje raport dxdiag  ponieważ  poczyniłem wszystkie korki jakie mogłem miedzy innymi ustawiłem ustawienia graficzne jak w filmiku podanym wyżej i pomogło lecz teraz po najnowszej aktualizacji nie tylko mam spadki fps gwałtowne co jakiś czas lecz notorycznie się tnie gra ,chyba ze to przypadek bo wczesniej zdążyłem zagrać po zmianie ustawień tylko raz na krótko a teraz znowu na dłużej po 2 tygodniach.

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.479 PostsLatest Activity: 2 days ago