Forum Discussion
Witaj @JediRaiderRafael
Przykro mi słyszeć o Twoich problemach z grą Mass Effect Andromeda ☹️ Rozumiem, że problem pojawił się po ostatniej aktualizacji naszej platformy i obecnie korzystasz z Origina w wersji 10.5.2.49155 - 0? Możesz to sprawdzić poprzez wybranie Pomoc -> O programie.
Niestety na początku muszę poinformować, że nie będziemy w stanie odzyskać zapisów gry przechowywanych w chmurze. Zwyczajnie nie mamy takiej opcji. Jednak wszelkie zapisy z MEA (jak to zwykle bywa z grami od Bioware) powinny znajdować się w Twoich dokumentach w folderze BioWare -> Mass Effect Andromeda -> Save
Natomiast jeśli chodzi o wszelakie problemy z Origin, polecam zapoznać się z poniższym wątkiem:
Szczególnie zachęcam do wykonania trzeciego kroku albo czystej reinstalacji programu.
Pozdrawiam!
- 9 years ago
mam bardzo podobny problem, lecz wyskoczył mi ten błąd dopiero po pobraniu dodatków do ME, zapisywałam savy na komputerze lecz teraz gdy po wciśnięciu tych spacji nie było opcji wrócenia do rozgrywki zaczęłam szukać folderu SAVE lecz w plikach gry takiego nie ma. Co z tym mogę zrobić ?
- 9 years ago
Odinstalowałem Origin i grę i ponownie zainstalowałem obie i to samo. Ekran ciągle się pojawia z kalibracją ekranu przy każdym uruchomieniu gry tak jakbym ją pierwszy raz uruchamiał, resetują się ustawienia grafiki i klawiszy i wszystkiego za każdym razem także nawet nie włączam nowej rozgrywki bo nie mam zamiaru na darmo grać i czekać na następną aktualizacje waszej "wspaniałej" platformy żeby mi ona usunęła kolejne zapisy. A! I C&C Tiberium Wars nadal nie chce się pobierać i wywala z aplikacji kiedy dochodzi do potwierdzenia ściągania gry także póki nie rozwiążecie tego problemu przerzucam się na inną platformę i tam będę inwestował swoje pieniądze bo jak na razie nie widzę żeby tutaj było warto. Reinstalować programy to sobie każdy potrafi i każdy nawet zwykły gracz mógłby mi to polecić a waszym obowiązkiem jest wesprzeć klienta w problemie i zapewnić mu rozwiązanie sytuacji.
Także nie wiem, proszę zapytać dalej, kogoś bardziej doświadczonego, zgłosić to gdzieś (nie żebym od paru miesięcy wysyłał raporty poprzez aplikacje a problem nie znika to po cholere taka opcja w ogóle jest) i zapewnić mnie że problem zostanie rozwiązany w konkretnym przedziale czasowym. Także proszę się tym zająć a ja w tym czasie czekam na innej platformie na rozwiązanie problemu. Pozdrawiam!- 9 years ago
A teraz jeszcze chcąc skorzystać z poprzedniej części Mass Effect 3 po konfiguracji poza aplikacją Origin teraz i tej gry nie mogę włączyć WOGÓLE, tylko czarny ekran i za chwilę komunikat że gra, program musiał zostać zamknięty. Jeśli wasza aplikacja Origin nie współgra z opcjami konfiguracji danej od producenta gry to może warto się zastanowić czy w ogóle jakiekolwiek gry powinny być powiązane z waszą aplikacją skoro ciągle jakieś problemy wyskakują. Weźcie się zastanówcie nad przyszłością tej platformy bo ja jej nie widzę, od dwóch miesięcy staram się zgłaszać problemy i tylko coraz to kolejna gra się kiepści. Powodzenia w dalszej egzystencji =P
- 9 years ago
Witam! Czy ktoś w końcu może coś zrobić z tym problemem bo po tylu miesiącach nadal jest to samo, zainstalowałem ponownie Origin i miałem nadzieję że nie będę miał się czym denerwować a problem nie zniknął, dalej nie mogę tak samo zainstalować C&C Tiberium Wars jak i inne problemy nie zostały rozwiązane. Ponawiam informację że nie będę korzystać z aplikacji Origin i dokonywać zakupów na ślepo gdzie później nie mogę skorzystać z gry i nikt problemem się nie zajmuje i nie rozwiązuje go.
Pozdrawiam nie serdecznie, mam nadzieję że to będzie motywacją do ogarnięcia się przez twórców, administratorów etc aby zajęli się tym w końcu. Inaczej udam się do odpowiedniej instancji i w inny sposób problem się rozwiąże.