Forum Discussion
Witaj @JediRaiderRafael
Przykro mi słyszeć o Twoich problemach z grą Mass Effect Andromeda ☹️ Rozumiem, że problem pojawił się po ostatniej aktualizacji naszej platformy i obecnie korzystasz z Origina w wersji 10.5.2.49155 - 0? Możesz to sprawdzić poprzez wybranie Pomoc -> O programie.
Niestety na początku muszę poinformować, że nie będziemy w stanie odzyskać zapisów gry przechowywanych w chmurze. Zwyczajnie nie mamy takiej opcji. Jednak wszelkie zapisy z MEA (jak to zwykle bywa z grami od Bioware) powinny znajdować się w Twoich dokumentach w folderze BioWare -> Mass Effect Andromeda -> Save
Natomiast jeśli chodzi o wszelakie problemy z Origin, polecam zapoznać się z poniższym wątkiem:
Szczególnie zachęcam do wykonania trzeciego kroku albo czystej reinstalacji programu.
Pozdrawiam!
Odinstalowałem Origin i grę i ponownie zainstalowałem obie i to samo. Ekran ciągle się pojawia z kalibracją ekranu przy każdym uruchomieniu gry tak jakbym ją pierwszy raz uruchamiał, resetują się ustawienia grafiki i klawiszy i wszystkiego za każdym razem także nawet nie włączam nowej rozgrywki bo nie mam zamiaru na darmo grać i czekać na następną aktualizacje waszej "wspaniałej" platformy żeby mi ona usunęła kolejne zapisy. A! I C&C Tiberium Wars nadal nie chce się pobierać i wywala z aplikacji kiedy dochodzi do potwierdzenia ściągania gry także póki nie rozwiążecie tego problemu przerzucam się na inną platformę i tam będę inwestował swoje pieniądze bo jak na razie nie widzę żeby tutaj było warto. Reinstalować programy to sobie każdy potrafi i każdy nawet zwykły gracz mógłby mi to polecić a waszym obowiązkiem jest wesprzeć klienta w problemie i zapewnić mu rozwiązanie sytuacji.
Także nie wiem, proszę zapytać dalej, kogoś bardziej doświadczonego, zgłosić to gdzieś (nie żebym od paru miesięcy wysyłał raporty poprzez aplikacje a problem nie znika to po cholere taka opcja w ogóle jest) i zapewnić mnie że problem zostanie rozwiązany w konkretnym przedziale czasowym. Także proszę się tym zająć a ja w tym czasie czekam na innej platformie na rozwiązanie problemu. Pozdrawiam!
- 9 years ago
A teraz jeszcze chcąc skorzystać z poprzedniej części Mass Effect 3 po konfiguracji poza aplikacją Origin teraz i tej gry nie mogę włączyć WOGÓLE, tylko czarny ekran i za chwilę komunikat że gra, program musiał zostać zamknięty. Jeśli wasza aplikacja Origin nie współgra z opcjami konfiguracji danej od producenta gry to może warto się zastanowić czy w ogóle jakiekolwiek gry powinny być powiązane z waszą aplikacją skoro ciągle jakieś problemy wyskakują. Weźcie się zastanówcie nad przyszłością tej platformy bo ja jej nie widzę, od dwóch miesięcy staram się zgłaszać problemy i tylko coraz to kolejna gra się kiepści. Powodzenia w dalszej egzystencji =P
- 9 years ago
Witam! Czy ktoś w końcu może coś zrobić z tym problemem bo po tylu miesiącach nadal jest to samo, zainstalowałem ponownie Origin i miałem nadzieję że nie będę miał się czym denerwować a problem nie zniknął, dalej nie mogę tak samo zainstalować C&C Tiberium Wars jak i inne problemy nie zostały rozwiązane. Ponawiam informację że nie będę korzystać z aplikacji Origin i dokonywać zakupów na ślepo gdzie później nie mogę skorzystać z gry i nikt problemem się nie zajmuje i nie rozwiązuje go.
Pozdrawiam nie serdecznie, mam nadzieję że to będzie motywacją do ogarnięcia się przez twórców, administratorów etc aby zajęli się tym w końcu. Inaczej udam się do odpowiedniej instancji i w inny sposób problem się rozwiąże.- 8 years ago"Inaczej udam się do odpowiedniej instancji i w inny sposób problem się rozwiąże."
I jak ta inna instancja ? pomogła ? (pytanie chyba retoryczne)