Forum Discussion
Dziękujemy Wszystkim za cierpliwość na publikacje oficjalnych informacji.
Możecie znaleźć je w tym artykule.
Mam nadzieję, że on rozwieje Wasze wątpliwości. 🙌
- Arcling5 years agoRising Traveler
@EA_CekielNie rozwiewa wątpliwości, ponieważ nie wyjaśnia czy są blokady regionalne, ani też czy można osobno ustawić audio w jednym języku, a napisy w innym.
Z tego co się udało ustalić, wynika, że nie da się mieszać np. ang audio i pol napisy. Za to można wybrać na PC pełną angielską wersję językową (audio+napisy). Wychodzi na to, że przynajmniej nie ma blokady regionalnej i nie będzie się zmuszonym do gry z tym polskim dubbingiem. - 5 years ago
@EA_Cekiel Nie no to są jakieś jaja :D przecież nikt nie pyta o to czy będzie polska wersja językowa ale o to czy będzie można swobodnie przełączyć np dubbing na angielski a zostawić sobie tylko polskie napisy, lol xD
Śmiech przez łzy ale jak rozumiem nie możecie udzielać takich info.
Ja póki co wstrzymałem swój preorder do czasu wyjaśnienia sprawy lub ewentualnie do potwierdzenia czy będzie możliwość ręcznego wymuszenia zmiany dubbingu tak jak to było np w Mass Effect 2 jeśli chodzi o PC[Post edytowany z powodu wyrazu niecenzuralnego.]
- EA_Cekiel5 years ago
EA Staff
Jeżeli chodzi o język to wszystkie oficjalne informacje, jakimi dysponujemy na tę chwilę.
Mogę tylko powiedzieć, że będzie podobnie jak w serii oryginalnej.
- 5 years ago
I to jest właśnie problem że będzie podobnie jak w oryginale - bo tam wszystko było nie tak w kwestiach językowych. Naprawdę liczyłem że to zostanie naprawione w LE.
Widzę jednak że nic nie zostało zrobione, a skoro w oryginale były problemy ze zmianą języka i 2 DLC z ME2 były niespolszczone - zakładam że nadal tak jest.
- 5 years ago
Zaczynają dochodzić informacje, że DLC do Mass Effecta 2 (Shadow Broker i Arrival) - które oryginalnie nigdy nie dostały spolszczenia, nawet napisów - NADAL ICH NIE MAJĄ.
Czy możesz się w jakiś sposób do tego odnieść ?
- 5 years ago@stekaitracid Coraz lepsze informacje :D ja nie kupuje tego, nie będzie mnie nikt w balona robił
- 5 years ago
Ja nie kupuję w preorderach, bo przy co drugiej większej premierze są jakieś jaja.
Mam zresztą ogromny problem z tą edycją, bo o ile z chęcią ograłbym zremasterowane ME1 czy ME2, to zdecydowanie wolę pozostać przy starym ME3 ze względu na ogromną bazę fantastycznych modów z Nexusa które z tą edycją działać nie będą.
- 5 years ago
Czy można to zgłaszać jako zwykłe oszustwo? Bo nijak nie mamy możliwości by zagrać z angielskimi głosami i polskimi napisami. EA Polska ruszcie się coś.
- 5 years ago
Niby napisy są w całej dwójce, ciekawe...
- 5 years ago
Jak dla mnie takie pudełko z taką zawartością powinno od razu wrócić do sklepu. Miałem kupić sobie pre-ordera na Originie ale po komentarzach chyba sobie odpuszczę. Poczekam, aż stanieje i ktoś znajdzie sposób na ręczną zmianę w plikach. Bo takie coś to jest po prostu skandaliczne podejście ze strony EA. Nie będę grać z dubbingiem na siłę. Najwyżej kupię i zobaczę jak to wygląda ze zmianą języka a potem zrobię refund i w przyczynie napiszę co o nich myślę.
Nie szanują mnie jako gracza (klienta) to nie dostaną moich pieniędzy. Tak trudno zrobić wersję angielską z polskimi napisami a dubbing opcjonalny dla tych co chcą?
Miała być Edycja Legendarna a wyszła Edycja Absurdalna.
- 5 years ago
@lukitram_PLzawsze można pójść w EA Play Pro -> 60zł zamiast 270 i masz miesiąc na ogranie trylogii. Pieniądze mniejsze, czasu wystarczy i jak przyjdzie co do czego to save i tak zostaje u ciebie :D
EDIT:
W przypadku ME2 robiło się manewr taki, że szukało się pliku sku.ini i tam zmieniało wartość dla parametrów VOLanguage i TextLanguage na INT(ernational) a następnie robiło podmiankę nazw plików *.tlk. W przypadku Legendary Edition widzę potencjał na modyfikację w rejestrze w okolicach gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BioWare - jest tam wartość REG_SZ przechowująca informację o rejonie i języku. Sprawdzę jak gra zostanie odblokowana 🙂
Owszem, to tylko teoria ale przynajmniej jest szansa, że naprawimy ME:LE we własnym zakresie 🙂
- 5 years ago
Jak tylko to zobaczyłem, to musiałem się zalogować żeby to napisać...
Na prawdę to jest coś strasznego co się stało! EA Polska siedzi cicho, totalnie nic, zlewka totalna! To jest po prostu czysty kryminał żeby zrobić taki numer. Mogę jedynie podejrzewać że tego całego SŁUSZNEGO jadu w ich stronę by nie było gdyby faktycznie cała trylogia miała pełny dubbing, a tak dostajemy potworka, który w pewnym momencie się wywala na pysk. Tak właśnie dbacie o klientów, o nas! A najgorsze w tym wszystkim
jest to że NIKT, ABSOLUTNIE NIKT nie prowadzi z nami dialogu, same słupy - tyle co najwyżej można o was powiedzieć, bo reszty słów aż szkoda używać... Czysta amatorka..
- 5 years ago
Przecież to jest jawne oszustwo ze strony polskiego dystrybutora gry. Na pudełku jest jak byk napisane, że dźwięk jest po angielsku a napisy po polsku.
Dlaczego gracze zostali oszukani i zmuszeni do gry z polskim dubbingiem? Wstyd i żenada.
- EA_Cekiel5 years ago
EA Staff
Miło mi Was poinformować, że na początku czerwca planujemy wypuścić patch dla gry, który będzie zawierać różne aktualizacje, w tym możliwość wyboru przez graczy angielskiego lektora, niezależnie od kraju, z którego pochodzą.
- 5 years ago
@EA_CekielTo jest naprawdę dobra wiadomość, że posłuchaliście graczy. Już pomijając rozważania czy powinno to być na premierę czy nie, możliwość wyboru osobnych napisów i dialogów pozwoli nam zagrać w najwyższej jakości.
Gdybyśmy tylko mieli częstsze update'y na temat rozwoju tej akurat oszczędziłoby to wszystkim nerwów.
- 5 years ago
A wiadomo czy do pierwszej części w Legendary Edition będą dwie wersje polskich napisów do wyboru?
W starej wersji gry na PC była inna wersja polskich napisów do polskiego dubbingu (to w zasadzie była transkrypcja polskiego dubbingu razem ze zmianami w stosunku do angielskiego oryginału), które są też obecnie jako jedyne dostępne w Legendary Edition (o ile się nie mylę).
Jeżeli grało się w starą, polską wersję Mass Effect 1 na PC z wybranymi angielskimi głosami - wtedy polskie napisy były dużo wierniejsze oryginałowi (był to inny przekład/tłumaczenie). Możliwe, że w starej wersji na Xbox 360 też była ta wersja polskich napisów.
- 5 years ago
Bardzo dobra wiadomość. Mój portfel otwiera się właśnie jak ramiona Cytadeli. Jedyna szkoda, że długo czekaliśmy na jakikolwiek odzew. Rozumiem, że nie chcieliście rzucać słów na wiatr i składać obietnic ale wystarczyłoby proste info, że sprawa jest rozpatrywana.
- 5 years ago
No i to rozumiem, jak tylko ukaże się patch to ponownie zakupię grę przy pierwszej promocji. Szkoda, że nie pomyślano o tym premierowo bo EA zgarneło by moją pełną kwotę. No ale lepiej późno niż wcale.
- 5 years ago
No nie ma za co dla Grzesi0_o i dla mnie, gdzie jako jedyni robiliśmy by to zmienić, kiedy wy byliście bierni.
About Mass Effect Dyskusja o serii
Recent Discussions
Problem z instalacją
Solved3 months ago