Forum Discussion
To prawda, ale na PC być może będą mogli uruchomić grę w języku angielskim z polskimi napisami. Na konsoli już tego nie da rady zrobić niestety. Pozostanie full eng albo full pl. Strasznie jestem zawiedziony, że EA Polska praktycznie nic nie robi.
- 5 years ago
Jeżeli są pliki to jest nadzieja że będzie można coś z tym zrobić.
Na PC to byłaby pewnie kwestia dni zanim jakiś ogarnięty moder złożyłby to w całość, ale na konsolach... no cóż.
Mam nadzieję że EA jakoś się do tego ustosunkuje i coś z tym zrobi, przecież to nie jest rocket science jak to mówią.
- 5 years ago
Ale jaka to jest porażka no ludzie... Te cyrki z polskimi wersjami trwają już LATA. Przy komentowaniu i gadaniu o Battlefront 2 w 2017 (na pc był tylko polski dubbing) nawet bana podłapałem bo tak mnie wkurzyli. Wiedzą, że chcemy mieć wybór ale to gada się jak do ściany... Od zapowiedzi ME LE i informacji że gra będzie posiadała polskie napisy, byłem 100% pewny że wszystko będzie tak jak trzeba. Sru, parę dni przed premierą informacje o dwóch różnych polskich dubbingach (ME3 ofc bez) i zaraz kolejne info, żę blokada regionalna. Gdy już myślisz, że nic nie da się zepsuć to pamiętaj EA ZAWSZE COŚ SPARTOLI, a EA Polska w niczym Ci nie pomoże. Bezradność jest przerażająca i dołująca ☹️. 2021 rok, a tu nadal blokada regionalna i brak zmiany języka. Nic się nie zmieniło.
- 5 years ago
Widzisz, są remastery i REMASTERY.
Ledwo parę dni temu ograłem remastera NieR Replicanta i szczerze tu nie ma czego porównywać - tam poprawiono błędy, podrasowano grafę, rozszerzono lokacje, zdubbingowano wszystkie postacie w grze, dodano nowe questy, nowe zakończenie i nagrano całą ścieżkę dźwiękową i CAŁY DUBBING Z TYMI SAMYMI AKTORAMI od nowa.
Tutaj zaś... no cóż widzę niezłe zmiany w ME1 ale jak wczoraj widziałem fotki z ME2 i ME3 - nie widzę żadnej realnej różnicy w porównaniu do moich starych zmodowanych ME2 i ME3.
Tani, bardzo tani i prosty ten remaster - szkoda tylko że cena taka spora.
- 5 years ago
A ja na serio nie oczekiwałem wiele, nawet nie chciałem żeby to był REMAKE. Remaster jest wystarczający... Wszystkie części , wszystkie dlc, angielskie audio, polskie napisy - zestaw idealny. No ale niestety, EA i EA Polska wiedzą lepiej czego chcą gracze. Już pominę co zrobiło Sony gdy wyszła odświeżona Trylogia Uncharted. Pierwsze Uncharted w 2007 wyszło na ps3 bez polskich napisów nawet, a w 2015 przy wydaniu trylogii na PS4, dodano polskie napisy i polski dubbing!!! do pierwszej części. Można? Da się? A jasne, że się da, i jeszcze człowiek mógł wybrać czy grać po angielsku z napisami pl czy po polsku. A EA i EA Polska nie ogarnia, a Community Manager tutaj jest no bo jest... I tylko tyle od niego można oczekiwać, "bycia".
- 5 years ago
Pracowałem niedawno dla dużego korpo jako "manager" i szczerze Ci powiem że nie miałem żadnej mocy sprawczej. Ładnie wyglądałem, pojawiałem się jak była potrzeba, drygowałem swoim team'em ale realnie nie miałem nic do powiedzenia - więc community managera też bym o nic nie obwiniał bo on raczej nic zrobić nie może, nawet jeśli ma ku temu chęci.
Tutaj była decyzja by zrobić ten remaster jak najtańszym kosztem i stąd jest co jest. Będzie dobrze jeśli się okaże że ten spolszczenia do DLC ME2 działają, a jak jeszcze jakimś patchem naprawią te problemy z miksowaniem audio/subtitles to będzie wręcz rewelacyjnie.
- 5 years ago
jak jeszcze jakimś patchem naprawią te problemy z miksowaniem audio/subtitles to będzie wręcz rewelacyjnie.
W przypadku EA na nic takiego bym niestety nie liczył. Ale jeśli jakimś cudem się to pojawi to z chęcią uderzę się w pierś i przeproszę. 😉
About Mass Effect Dyskusja o serii
Recent Discussions
Problem z instalacją
Solved3 months ago