Forum Discussion

Laciatek22's avatar
6 years ago

Mass effect nie uruchamia się

Sprawa dotyczy tej gry, a także całego pakietu C&C.

Od ostatniej aktualizacji aplikacji Origin, gry takie jak Mass Effect i każda gra C&C np. Red alert 2, po wciśnięciu przycisku graj nie uruchamiają się. Dokładnie wciskam przycisk graj, Origin schodzi do paska, i znowu się pojawia gra nie uruchamia się, kiedy patrze na stan profilu to widnieje napis, że gram w tą grę.

Help!!!

16 Replies

• Szybkiwaitr's avatar
    Szybkiwaitr
    5 years ago

Ja mam tak samo ;/ problemy z uruchomieniem tej gry z tego co sprawdziłem w internecie od dawna wiec mogli by w końcu ogarnąć co jest nie tak....

• Borgosz318's avatar
    Borgosz318
    5 years ago

U mnie rozwiązane.

Sposób który znalazłem i zadziałał u mnie

1. Panel sterowania -> Region

2. Administracyjne

3. W części "Język dla programów nieobsługujących kodu Unicode-> zmień ustawienia regionalne systemu...

4. Zaznaczyć użyj formatu Unicode UTF-8 do obsługi jezyków całego świata.

5. Ponownie uruchomić komputer.

6. Włączyć grę przez origin ( przez skrót na ekranie dalej nic)

i po miesiącu irytacji poszło 🙂

• damianus36's avatar
    damianus36
    4 years ago

A mi się na PC wogóle nie uruchamia gra Mass effect legendary edition a wydałem na nią 270 złotych. Jest to ściągniete przez internet. Nie da się wogóle jej uruchomić. Nie wiem co robić

• Z tego co widzę mowa jest jedynie o uruchamianiu przez aplikację Origin, a czy próbowaliście odpalić te gry poprzez EA Desktop? Czasami takie banalne rozwiązanie może okazać się zbawienne, paradoksalnie pomimo że apka jest w wersji beta to miałem z nią zdecydowanie mniej problemów niż z Originem, który od lat działa w pełnej wersji.

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.479 PostsLatest Activity: 2 days ago