Po odpaleniu gry pojawia sie komunikat Nieprawidłowa licencja. Kod przyczyny = Missing DLL [MFPlatDLL] Error 0x7E
Naprawa i reinstalacja niewiele pomogły. instalacja Pakiet Media Feature Pack także...
Podczas użytkowania programu Origin, możesz napotkać problemy związane z wyświetlaniem biblioteki gier, logowaniem bądź połączeniem. W takim przypadku rozwiązaniem najczęściej okazuje się byćwyczyszczenie pamięci podręcznej programu. Po ponownym uruchomieniu program sam pobierze sobie aktualizację, bądź brakujące pliki, w ten sposób zastąpisz uszkodzone pliki, nowymi.
1. Po pierwsze musiszwylogować sięz programuOriginorazzakończyć wszystkie procesyzwiązane z programem.
*(Zdarza się, że nawet po wyłączeniu programu poprzez pasek startu w tle uruchomione są procesy związane z programem. Najlepiej upewnić się czy nie są uruchomione żadne procesy poprzez uruchomienieMenedżera zadań)
2. Następnie trzymając przyciskWindows(pomiędzy przyciskiem Ctrl i Alt po lewej stronie klawiatury), naciśnij literę "R". Otworzy się okienko "Uruchamianie"
3. Wpisz w okienku%ProgramData%(razem ze znakiem %) i naciśnijEnter
4. W liście folderów znajdź i otwórz folderOrigin
5. Usuń wszystkie pliki z tego folderuPOZA'LocalContent' (ten folder jako jedynyMUSIpozostać w tym folderze)
6. Po usunięciu plików zamknij okienko, po czym ponownie użyj kombinacjiWindows+R
7. Tym razem wpisz%AppData%, po czym naciśnij Enter
8. Usuń folderOrigin. Znajdujesz się w folderzeRoaming, który jest podfolderem AppData.
9. Kliknij na słowo "AppData"(na szczycie folderu)
10. Otwórz folderLocal
11. Z folderuLocalusuń folderOrigin
12. Uruchom ponownie komputer i ponownie zaloguj się do programuOrigin.
Powiem wam tak, nie wiem co dokładnie zrobiłem, ale zabrałem się za pakiety media feature ze strony microsofta. Odinstalowałem to co miałem na komputerze i instalowałem je chronologicznie według linków. Prawdę mówiąc zainstalowały się tylko 2 , zresetowałem komputer i gra ruszyła w moim przypadku.
Anonymous
7 years ago
W moim przypadku zainstalowanie Media feature pack for Windows 10 N and Windows 10 KN editions oraz wyczyszczenie pamięci podręcznej nie pomogło ... próbowałem instalować microsoft visual 2015 również nie pomogło... uruchamiam grę ze zgodnością z windows 7,8, vista również to samo, naprawiam grę i to samo. Mam Windows 10 Pro N ledwo co zainstalowany directx 12 ( tu wiem że może być problem ) ale musiałbym go odinstalować i zainstalować starszą wersję? Bo wtedy z innymi grami będę mieć problem ;-/
Witam was mam ta gre juz od daty prtemiery ale od tam tego czasu borykam sie z takim problemem jakim jest uruchamianie sie tej gry problem jest taki GRA JEST DOBRZE ZAINSTALOWANA GDY URUCHOMIE JA Z PULPITU WLACZA SIE BEZ PROBLEMU ALE POJAWI SIE CZARNY EKRAN I DALEJ SIE NIC NIE DZIEJE NIE PRZECHODZI W TRYB PELNO EKRANOWY W SYSTEMIE GRA JEST AKTYWNA A ZE BY JA WYLACZYC MUSZE ZAKONCZYC PROCES W SYSTEMIE WIEM JAKIE SA MINIMALNE WYMAGANIA TEJ GRY Teraz mspecyfikacja mojego sprzetu Plyta Gowna ASUS M3N-HT Deluxe HDMI Procesor AMD Athlon X2 7850 Black Edition 2.8 Ghz Przetaktowane na 3.1 GHz Pamiec Ram 8GB DDR2 800 MHz Karta Graficzna ASUS GTX 550 Ti DirectCU TOP w Systemie SLI czyli 2 karty Grafiki A KAzda Ma Zegar Graficzny 975MHz Przetaktowane na 1015MHz to tyle i chcialbym wiedziec gdzie jest problem czy jest po stronie gry czy po stronie mojego sprzetu zastrzegam sobie ze gra jak jest uruchomiona w trybie jedno okienkowym grafika na chwile drgnie zas wraca na swoje parametry zerowe a procesor jest caly czas na 100% w urzydku i moze byc tak godzinami i nic sie nie dzieje☹️ prosze o pomoc bo w koncu chce sbie pograc w ta gre z Pozdrowieniami Dawid
About Mass Effect Dyskusja o serii
Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.478 PostsLatest Activity: 24 hours ago