Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono api-ms-win...

nie wiem co mam zrobić

5 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Tylko ze biblioteki nie chca sie zainstalować

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

Korzystasz z Windows 7, tak?

Jeśli tak to w podesłanym artykule znajdziesz także instrukcję jak zainstalować potrzebny Service Pack 1.

Spoiler

Jeśli nadal otrzymujecie błąd odnośnie bibliotek vc++, sprawdźcie proszę czy wasz system jest zaktualizowany do najnowszej wersji przez opcję Windows Update (Panel sterowania).

Dla osób posiadających Windows 7, wymagana jest aktualizacja w postaci Service Pack 1, którą możecie pobrać TUTAJ.

Poniżej zamieszczam dwa filmiki, gdzie powyższe kroki są przedstawione:

Metoda 1:

Metoda 2:

Problem, właśnie leży po stronie vc++ 2015, dlatego odinstalowanie pakietów vc ++ 2015 x64 i x86 (Star >Panel Sterowania >Programy i Funkcję + restart komputera) przy aktualnym systemie i ponowne ich pobranie oraz instalacja powinno załatwić sprawę! 

Powodzenia! 🤞 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

tyle ze ja mam service pack

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@matiachello Hej!

Spróbuj jeszcze Metody nr. 3 mianowicie:

Pobierzcie i zainstalujcie tą aktualizację KB2999226, następnie wykonajcie restart komputera i raz jeszcze spróbujcie uruchomić Origin. Jeśli błąd nadal się pojawi wykonajcie poniższą instrukcję z odinstalowaniem i ponownym pobraniem bibliotek vc++.

Problem, właśnie leży po stronie vc++ 2015, dlatego odinstalowanie pakietów vc ++ 2015 x64 i x86 (Star >Panel Sterowania >Programy i Funkcję + restart komputera) przy aktualnym systemie i ponowne ich pobranie oraz instalacja powinno załatwić sprawę! 

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.485 PostsLatest Activity: 7 days ago