Forum Discussion

Klawitter24's avatar
5 years ago
Solved

Problem z MASS EFFECT LEGENDARY EDITION

Witam, mam problem z MASS EFFECT LEGENDARY EDITION, po włączeniu gry pojawia się ekran wyboru gry, ME 1, ME2 itd. Po wyborze którejkolwiek gry pojawia się czarny ekran, mignięcie i powrót do ekranu wyboru gry. 

Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Z góry dzięki za pomoc.

• @Klawitter24W moim przypadku pomogło to rozwiązanie:
    Wejść w: Panel sterowania > Region > zakładka Administracyjne > Zmień ustawienia regionalne systemu > zaznaczyć "Beta: Użyj formatu Unicode UTF-8 dla obsługi języków z z całego świata" i zrestartować komputer.

Wygląda na to, że gdy ta opcja jest wyłączona, gra miewa problem ze znalezieniem właściwej ścieżki (ponoć przez znaki diakrytyczne itp.). Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, ale zaznaczenie tej opcji sprawiło, że gra działa. 

6 Replies

• @Klawitter24W moim przypadku pomogło to rozwiązanie:
    Wejść w: Panel sterowania > Region > zakładka Administracyjne > Zmień ustawienia regionalne systemu > zaznaczyć "Beta: Użyj formatu Unicode UTF-8 dla obsługi języków z z całego świata" i zrestartować komputer.

Wygląda na to, że gdy ta opcja jest wyłączona, gra miewa problem ze znalezieniem właściwej ścieżki (ponoć przez znaki diakrytyczne itp.). Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, ale zaznaczenie tej opcji sprawiło, że gra działa. 

• @Arcling A jak to zrobić na windows 8.1? Nie widzę u siebie takich opcji. W ustawieniach regionalnych nie mam beta unicode, a jedynie różne języki typu angielski, niemiecki itp
  • Bodokan1's avatar
    Bodokan1
    5 years ago

Działa rozwiązanie z nexusa, jeżeli chodzi o avx w procesorze. Ale to wstyd dla EA, bo chodzi tylko o launchera. 

• A ja kupiłem dzisiaj na origin na pc grę Legendary edition i wogóle się nie chce uruchomić. Nie da się wogóle. Czyżbym musiał jeszcze raz zainstalowac czy co. Oczywiście ściągałem ją a nie wersja pudełkowa. Pomóżcie

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.485 PostsLatest Activity: 25 days ago