Re: Dostępne wersje językowe w MEA [regionalizacja]
Cześć @Eleret88 @triceratops07
Aby ostatecznie wyjaśnić wszelkie wątpliwości: DLC zostanie dopasowane do podstawowej wersji produktu, którą posiadacie już na koncie. Np. jeśli do konta macie przypisany klucz WW (worldwide) bez polskiej wersji językowej, a zakupu dodatków dokonacie w Polsce, zostaną one zainstalowane w wersji anglojęzycznej. Nie spowoduje to uszkodzenia podstawowej wersji gry. Regionalizacja zwykle obejmuje tylko pełne wersje produktów. Ograniczenie językowe w znacznej większości przypadków nie dotyczy zawartości dodatkowej, czyli np. DLC lub wirtualnej waluty. Chociaż od tej zasady mogą w przyszłości pojawić się wyjątki - z moich obecnych informacji wynika, że Andromeda nie będzie jednym z nich.
Witaj @BAMsE80
Klucze aktywacyjne są jednorazowego użytku. Usunięcie gry z Twojej biblioteki (co może być dokonane tylko przez doradcę EA po weryfikacji konta), nie spowoduje, że klucz do niej będzie mógł zostać przypisany do innego konta ☹️ Rosyjska wersja Mass Effect Andromeda posiada polskie napisy, jednak polecam jej zakup tylko w przypadku, jeśli planujesz wypad w okolice Moskwy 😉 O niebezpieczeństwach płynących z korzystania z VPNów, wspominałam w pierwszym poście w tym wątku.
Spróbuj wyczyścić cache na Originie oraz, jeśli korzystałeś z wersji trial, odinstalować ją i ponownie pobrać pełną wersję.
Pozwoliłam sobie przenieść Twoje pytanie do tego wątku, gdyż odpowiedź na nie została już tutaj udzielona 🙂
Witam ponownie @Biedron358
Cieszę się, że udało się rozwiązać problem, który wcześniej zgłosiłeś 🙂 Doceniam również Twój konstruktywny feedback na temat regionalizacji. Doskonale rozumiem, że obecna sytuacja jest bardzo daleka od ideału i polscy klienci (zarówno w kraju, jak i za granicą) nie są z niej zadowoleni.
Właśnie dlatego powstało polskie AHQ - potrzebowaliśmy miejsca, w którym każdy gracz mógłby podzielić się z nami swoimi opiniami, tymi pozytywnymi, jak i bardzo negatywnymi, abyśmy w przyszłości mogli lepiej sprostać Waszym oczekiwaniom.
Dokładnie z myślą o tym stworzyłam ten temat, który jak pewnie sam zauważyłeś, cieszy się ogromną popularnością (nie mogę powiedzieć, abym była z tego powodu szczęśliwa ☹️ ) - jednak Wasz feedback, szczególnie w takich ilościach, zostanie przekazany, do osób, które w kwestii regionalizacji mogłyby coś zmienić. Zachęcam więc wszystkich do korzystania z przycisku "Ja też" oraz dalszego zamieszczania wpisów w tym wątku - polecam tylko, aby nieco bardziej rozbudowywać Wasze odpowiedzi. Samo zdanie, że "EA robi sobie z klientów jaja" raczej przez nikogo nie zostanie uznane za wartościową wypowiedź 🤔