Forum Discussion

Re: Informacja o angielskim dubbingu i polskich napisach

@Grzesi0_o Ja tu już widzę tylko dwie opcje, albo zgłosili sprawę i czekają na odzew, a póki tego odzewu nie dostaną to nie chcą robić nadziei ani jej zabijać, aczkolwiek informacja że faktycznie coś się dzieje i że czekają na odpowiedź byłaby mile widziana, zwłaszcza że już minęło sporo czasu od premiery więc przydałoby się cokolwiek powiedzieć w tej kwestii.

Natomiast druga opcja w mojej opinii jest taka że mają nas tak głęboko w poważaniu że czekają aż kolokwialnie przestaniemy szczekać i temat ucichnie. Bo dosłownie ze strony EA nie dzieje się nic, ale podejrzewam że jakbyśmy tu zaczęli rzucać mięsem to i magicznie pojawiliby się nasi community managerowie żeby sypnąć banami.

A jeśli chodzi o Battlefronta to jeśli i w tym przypadku mają łaskawie odblokować możliwość zmiany języka dopiero po baaaardzo długim czasie, to lepiej niech już sobie darują bo i tak niestety wystarczająco sprawnie pracują na to żeby ich postrzegać jako jednego z gorszych wydawców.

17 Replies

• Extreme996PL's avatar
    Extreme996PL
    4 years ago
    @HelelBenSzachar Przecież Battlefronta 2 nie odblokowali przynajmniej ja dalej mam do wyboru w Originie tylko polski język a w ustawieniach dźwięku mam nieaktywną opcje przy wyborze dubbingu. A co do moderacji to możecie sobie zobaczyć na profilu EA_Cekiel że on jest cały czas aktywny między innymi wczoraj polecał komuś żeby zaktualizował sterownik do GPU ale tutaj nawet nie zaglądnął pewnie.
  • KucharKM's avatar
    KucharKM
    4 years ago

Patrząc po reakcji EA Polska wydaje mi się, że pozorne zainteresowanie tym tematem to był tylko damage control, żeby za dużo negatywnych opinii się nie pojawiło po premierze. Nie ma co czekać na odpowiedź - zapłaciliśmy to już ich nie interesujemy, kasa poszła.

• sosik1's avatar
    sosik1
    Rising Novice
    4 years ago

Może faktycznie trzeba uderzyć gdzieś wyżej?

• @Extreme996PL Czyli kolejna dosyć spora wtopa EA, bo na kopii gry odebranej na epicu normalnie da się zmienić język dubbingu, a przecież to też się uruchamia i przypisuje do origina także brak słów z tymi chorymi regionalizacjami, średniowiecze branży gier...

@sosik1 Tylko gdzie? UOKiK? To sprawa będzie się ciągnęła mnóstwo czasu a i tak prawdopodobieństwo że zakończy się na naszą korzyść jest minimalne, z kolei główny oddział EA odeśle nas pewnie do polskiego i koło się zatoczy.
  • sosik1's avatar
    sosik1
    Rising Novice
    4 years ago
    @HelelBenSzachar Nie no, ja właśnie myślałem o wierchuszce EA. Byś może nas odeślą do rodzimego oddziału, nie wiem. Pisał już ktoś do nich?
  • Może jest jeszcze szansa... Taka odpowiedź się dziś pojawiła na zagranicznym Answers HQ.... To tam potrafią coś odpowiedzieć, a tutaj POLSKA olewa swoich rodaków totalnie. Beznadziejne EA Polska i całe polskie Answers HQ

• EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    4 years ago

Miło mi Was poinformować, że na początku czerwca planujemy wypuścić patch dla gry, który będzie zawierać różne aktualizacje, w tym możliwość wyboru przez graczy angielskiego lektora, niezależnie od kraju, z którego pochodzą.

• No i mimo agresji, zawodu i ogólnego marudzenia dziękuję za konkretną odpowiedź.

To nigdy nie powinno mieć miejsca no ale fajnie, że zostanie naprawione.

• sosik1's avatar
    sosik1
    Rising Novice
    4 years ago

A jednak, udało się. 🙂 Co prawda jestem w połowie jedynki po angielsku, ale chyba i tak zacznę jeszcze raz. ^^

Edit: Uwaga, pobiera się 1.03. 🙂

• Szkoda, że potrzebny był raban na pół internetów. Tak czy inaczej fajnie, że udało się naprawić. Teraz pięknie hula 🙂

• sosik1's avatar
    sosik1
    Rising Novice
    4 years ago

Trochę w nietypowy sposób się to ustawia, no ale działa tak jak chciałem. 🙂

• Ale dlaczego są to napisy pod polski dubbing a nie te oficjalne z wersji kinowej ?

• Wolfmoon791's avatar
    Wolfmoon791
    4 years ago

bo by musieli na nowo tłumaczyć więc na łatwiznę poszli xD 

• sosik1's avatar
    sosik1
    Rising Novice
    4 years ago

No już lepsze takie, niż żadne. 🙂 Miałem cichą nadzieję, że będą dwa osobne przełączniki i będzie można na przykład ustawić sobie dla beki radziecki dubbing z polskimi napisami. :P Ale i tak spoko, że w ogóle mamy napisy. Ja tam się cieszę.

• Niestety, polski dubbing w pierwszej części byl niepotrzebnie wulgarny i przez to bezsensowny i właśnie takie napisy otrzymaliśmy. Wrex nie wymawia ani jednego "fucka" za to polskie tłumaczenie to same bluzgi. Czy można te napisy jakoś edytować.....

• sosik1's avatar
    sosik1
    Rising Novice
    4 years ago

W wersji konsolowej raczej wątpię. :P

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.481 PostsLatest Activity: 21 days ago