Forum Discussion

Re: Mass Effect Legendary Edition "Uszkodzone Kwestie"

@GabrielToshN7Z tego, co wiem to efekt posiadania komiksu Genesis w wersji oryginalnej, jeżeli on był zainstalowany też tak było w LE nie da się go chyba odinstalować. Jeżeli bardzo ci to przeszkadza to na nexusie jest mod który przywraca te dialogi. Oczywiście to jak wyglądały dialogi w wersji oryginalnej też zależało od tego co zrobiłeś w ME1 np jak ubiłeś radę to Miranda mówiła coś w stylu że pozbywając się rady ludzkość ma większą władze niż kiedykolwiek. btw sam dopiero kupiłem LE i ogrywam dopiero ME1, ale to, co mówisz o ME2 sprawia właśnie wrażenie spowodowanego obecnością Genesis. btw a co do Andersona to mój znajomy który już ograł LE mówi że ten wybór zniknął bo ME2 LE teraz poprawnie importuje wybór radnego z ME1LE podczas kiedy w ME1 gra zapisywała się przed tym wyborem więc przy imporcie postaci do ME2 trzeba było ten wybór powtórzyć.

1 Reply

• GabrielToshN7's avatar
    GabrielToshN7
    4 years ago
    @Extreme996PL Rozumiem, trochę lipa jeśli wolno mi tego słowa użyć. Co ciekawe do Mass Effect 3 też był komiks Genesis, jeśli dobrze pamiętam. Ale nie został dodany do wersji LE. Dodatkowo w ME3LE ktoś zauważył, co zresztą też zauważyłem w trakcie gry, to jeśli można to nazwać błędami to zniknęło chyba pare zasobów wojennych. Najbardziej zauważalne jest że nie ma Admirał Xen. W zasobach Wojennych po wykonaniu ostatniej misji na Rannoch. Jeśli zdecydowaliśmy się stanąć po stronie Quarian, albo doprowadziliśmy do pokoju, między Quarianami i Gethami (Osobiście wolę i wybieram właśnie tą opcję). No i też zawsze gdy. Trafiamy jednostkę wroga w głowę to, ona z braku lepszego słowa ona się nie "rozwala" jak w oryginale. I tak wiem że jest na to mod, nawet go używam. Co do pozostałych modów. Do Admirał Xen, i przywrócenia dialogów w ME2LE. Cóż... Czekam na ich ewentualne w przyszłości spolszczenia. To może zacznę ich używać. Choć jestem ciekaw czy można się spodziewać jakiś aktualizacji do gry. Ale dzięki za informację.

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.481 PostsLatest Activity: 4 years ago