Forum Discussion

Re: Mass Effect Legendary Edition wybór języka

https://www.mediafire.com/file/nx0t3wxuzd9r5pc/ME_LE_Zmie%25C5%2584_j%25C4%2599zyk_1.1.zip/file

Aktualna wersja: https://answers.ea.com/t5/Gry-z-serii-Mass-Effect/Mass-Effect-1-LE-Aplikacja-do-zmiany-jezyka/m-p/10342726/highlight/true#M1768

Podążyłem tropem ze steama i zamiast zmieniać nazwy plików isb z "_plpc" na angielską i vice versa, podmieniłem nazwę plików zawierających nazwę "_plpc" na "_plkopia".

Zanim użyjecie tej wersji, należy przywrócić kopie zapasowe z folderów "kopia_lang"!

Teraz Shepard nie jest niemową w rozmowie z Harkinem.

Pozdrawiam

19 Replies

• Czemu to zawsze fani muszą naprawiać błędy po EA xD - tak samo było z Battlefrontem II gdzie po jakimś czasie wyszedł mod na wersje kinową

• @maef3 Czy ten skrypt działa na polskiej wersji i zmienia głos na angielski czy na angielskiej i zmienia napisy na polskie?
  • maef3's avatar
    maef3
    4 years ago
    @JohnMandrake92 Działa na polskiej wersji językowej i zmienia głos na angielski. W Launcherze w menu wyboru gry w opcjach ustawiasz na Język polski.
  • dymekradek's avatar
    dymekradek
    4 years ago
    @Haniball243 Ja nie rozumiem polityki EA tak właściwie. W Battlefield 1 i V języki audio i napisów są rozdzielone. W Battlefront II już tej możliwości nie było. W grach Bioware rozdzielenie języków było prawie w każdej ich grze. W Andromedzie i w całej serii Dragon Age.
  • faydesmee's avatar
    faydesmee
    4 years ago

Jest tak jak było. Bez zmian. Czy wtedy ktoś narzekał? Nie wiem. 

• lesi81's avatar
    lesi81
    4 years ago

Szkoda niestety ,że  jest tak jak przed laty znowu kombinowanie tylko ja tym razem skazany na konsole jestem i pewien ,że EA nawet  nie czyta co  forum na  piszemy !!!! tylko jakiś bot się odzywa na odpierdziel 😬 Aż mi ulżyło jak się napisałem 😃

• kurzi5_pl's avatar
    kurzi5_pl
    4 years ago

@dymekradek raczej brak standaryzacji co do tego tematu. Dice/Visceral pewnie ma do tematu inne podejście niż BioWare.

• Poczekajmy spokojnie na kolejny tydzień i zobaczmy co się wydarzy. Jeśli EA i Bioware jest rozsądne i nie chce stracić na tym to chociaż wystosuje jakiś komunikat (a jak by wypuścili tego patcha to już w ogóle by zyskali). Jeśli nie to niesmak zostanie, i jedynymi przegranymi będą oni sami jak stracą zyski, wersje konsolowe będą zalegać na półkach a PCowcy sobie świetnie obejdą ten problem, co widać w powyższych komentarzach. 

• Haniball243's avatar
    Haniball243
    4 years ago

Przydalo by sie to wszystko wrzucic na nexusie aby nie saukac po tematach

• maef3's avatar
    maef3
    4 years ago

@Haniball243Strona na Nexusie jest gotowa, ale schowana (hidden mode), ponieważ czekam na odpowiedź od nich dlaczego nie mogę zuploadować pliku na ich stronie. Napisałem do nich wczoraj o 21, ale nie pracują w soboty i niedziele (ich siedziba jest w UK).

No chyba, że ktoś inny wcześniej wyśle swój pomysł.

Najnowszą wersję można pobrać tu: https://answers.ea.com/t5/Gry-z-serii-Mass-Effect/Mass-Effect-1-LE-Aplikacja-do-zmiany-jezyka/m-p/10342726/highlight/true#M1768

• Podejrzewam że chodzi o plik exe. Pewnie skrypty na stronie mają tak ustawione żeby blokowały pliki wykonawcze, uznawając je za potencjalne wirusy

• 4thextro's avatar
    4thextro
    4 years ago

Już temat ucichł?? Pokrzyczeli i co poddaliście się?!? Tu powinno być po 100 wpisów dziennie jak w innych krajach. 

• Wszyscy pewnie czekali na pach notes. Patch wychodzi i... nic. Ale racja, jest wtorek po południu i ZERO odpowiedzi ze strony EA! Na PC już sobie z tym poradzili w ciągu kilku godzin, co z Xboxem i PS @EA_Cekiel !?

• A w których krajach tak walczą ,że jest 100 wpisów? . I właśnie kiedy dostaniemy odpowiedź ?

• Raczej nigdy, EA Polska czeka na oficjalną odpowiedź z siedziby głównej, a główni Elektronicy mają to gdzieś, mówiąc delikatnie. Kasa jest? Jest! A to, że zaliczyli wtopę przy tym nie ma znaczenia, najważniejsze żeby słupki z pieniędzmi się zgadzały.

No i pamiętajcie, że tytuł firmy najmniej sprzyjającej graczom sam się nie zdobędzie.

• @Lessi_81 W Chinach, w Rosji, we Francji i Niemczech. Trochę trzeba pomyśleć i sprawdzić a nie siedzieć cicho i się cieszyć że się zapłaciło za oszustwo!
  • lesi81's avatar
    lesi81
    4 years ago

No wiem dlatego na Twitterze trochę powalczyłem  jest  parę moich wpisów niepochlebnych  dostałem kilka polubień na tym koniec na gry online też się znajda moje narzekania krzyczę gdzie mogę ale nie każdy ma tak donośny głos jak ja 🙌

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.481 PostsLatest Activity: 4 years ago