Forum Discussion

EA_Ataashi's avatar
EA_Ataashi
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
9 years ago

Re: ME:A - Języki

Cześć @Venomaxiv

Mass Effect Andromeda będzie dostępne na Originie jedynie w wersji z polskimi napisami (a co za tym idzie z przetłumaczonym interfejsem, wpisami w dzienniku, notatkami, itd.). Gra nie doczekała się pełnej polskiej lokalizacji, dlatego na pewno nie usłyszysz w niej żadnych polskich głosów - no chyba, że okaże się że jakaś rasa obcych biegle włada naszym rodzimym językiem 😉

I taka przydatna rada na przyszłość: na Originie zawsze możesz sprawdzić, jakie języki będą dostępne w zakupionej przez Ciebie grze. Wystarczy, że w opisie produktu wybierzesz zakładkę "W skrócie" i zerkniesz na obsługiwane języki. 

Mam nadzieję, że to wyjaśnia sytuację 🙂

8 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago
    Approved

Czyli szukamy klucza "uniwersalnego" 🙂

Dziękuję ślicznie za błyskawiczną odpowiedź 🙂 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago
    Approved

Mam pytanie w sumie też o języki. Ale platforma inna. Czy jeśli kupię Mass Effect Andromeda na ps4 (wersja pudełkowa) w UK to bedę miał możliwość włączenia polskich napisów?

• Czy będzie możliwość włączenia angielskich napisów w polskiej wersji gry?

• Pawlo304's avatar
    Pawlo304
    Seasoned Adventurer
    9 years ago

raczej nie w wersji z Origin 

wg opisu w sklepie Origin: "Obsługiwane języki: Polski" tylko Polski

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago
    Approved

Cześć,

Czy będzie można wyłączyć polskie napisy w trybie cinematic (czyli napisy znajdujące się na dole ekranu jako tłumaczenie dialogów)?

Jak rozumiem kodeks, menu i HUD będą w pełni spolszczone czy też będą wyjątki?

Pozdrawiam,

• Pawlo304's avatar
    Pawlo304
    Seasoned Adventurer
    9 years ago

@Deckardless

Napisy zawsze można wyłączyć (od wielu lat grania nie spotkałem się z brakiem tej opcji) co do HUD-a, menu itd. to wygląda na to, że w polskiej wersji nie będzie możliwości zmiany języka na angielski

• Gimanel's avatar
    Gimanel
    9 years ago

Patrycja czy dobrze rozumiem twoją wypowiedź, że wersja Andromedy sprzedawana w Polsce będzie mieć orginalnych angielskich voice aktorów zarówno "ingame" jak i w "cutscenkach" z opcją polskich napisów pod spodem a reszta będzie po polsku ?
    I czy to odnosi się do wszystkich polskich kopii (czyt ze sklepów takich jak muve.pl) czy tylko do tej zakupionej na originie ?

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago
    Approved

Co za bzdura, czy już mogę uzyskać z powrotem kasę? Chcę mieć opcje tylko w wersji angielsko języcznej. 

Z tego co czytałem polskie tłumaczenie to katastrofa. No i granie przy dialogach po angielsku i polskich odpowiedziach... kto to wymyślił?

Czy może jesteśmy traktowania jako sprawni inaczej i nie mamy prawa znać angielskiego? Customer experience: FAILED..

Pozdrawiam   

Featured Places

Node avatar for Mass Effect Dyskusja o serii

Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.Latest Activity: 2 months ago
486 Posts