Forum Discussion

polanskie's avatar
2 years ago

[BUG] Tor w centrum miasta

Witam,

Nie wiem, czy to dobre miejsce, zapewne nie, bo jest osobna sekcja do zgłaszania bugów i glitchy, ale może ktoś z moderatorów przeklei i zauważy problem, dotyczący mapy "Tor w centrum miasta", który występuje z tego co zauważyłem w rozgrywce online.

Na środku mapy jest rampa do skoku, pozwala przeskoczyć na kolejny fragment planszy i ścigać się dalej. Wielokrotnie spotkałem się z tym, że mój pojazd (w tym przypadku Nissan Skyline GT-R V-Spec 1999, nie wiem, czy to ma znaczenie, nie sprawdzałem) mimo poprawnego toru jazdy i prędkości - wybijał się z rampy "w dół" i lądował poziom niżej, co powodowało, że byłem zbugowany na środku trasy. Jazda w jakąkolwiek stronę powodowała, że otrzymywałem informację, że "zła trasa" i teleportowało mnie pod rampę, więc byłem w potrzasku i nie mogłem kontynuować rozgrywki. Po paru próbach "ucieczki" w końcu teleportowało mnie na właściwą trasę piętro wyżej i mogłem kontynuować wyścig. 

Jest to irytujący bug, mam nadzieję, że zostanie naprawiony. 

4 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za zgłoszenie nam tego błędu, doceniamy Twoje wsparcie. Jeśli to nie problem, czy możesz dołączyć zrzut ekranu ramp lub jej miejsca na mapie. Daj też znać na jakiej grasz platformie. 😉

• @EA_Pulsar  napisał/a:

Dzięki za zgłoszenie nam tego błędu, doceniamy Twoje wsparcie. Jeśli to nie problem, czy możesz dołączyć zrzut ekranu ramp lub jej miejsca na mapie. Daj też znać na jakiej grasz platformie. 😉

Hej, jasne, nie ma problemu. Zdjęcia "poglądowe" wykonałem w trybie fabuły, gdzie nigdy nie zaobserwowałem tego błędu, natomiast w trybie Online - dzieje się on nagminnie. Gram na PC, Xbox Game Pass.

W załącznikach trzy zdjęcia. 

Zdjęcie1: skocznia i fragment trasy wyścigu. Mimo dobrej prędkości i toru jazdy (naprawdę, osiąga się taką prędkość, że można przeskoczyć i większe dystanse) gra uznaje, że samochód pikuje w dół i ląduje na połowie trasy, którą już pokonaliśmy. Wtedy gra uznaje, że każdy ruch w kierunku pokonywania trasy, albo w kierunku przeciwnym jest "złą trasą" i albo teleportuje nas w to samo miejsce (pod skokiem), albo na właściwą trasę, gdzie możemy kontynuować wyścig

Zdjęcie2 i zdjęcie 3: zaznaczone na mapie strzałkami miejsce, w którym trwa wyścig, w którym jest trasa no i gdzie dzieje się to "cudo". 

PS: Od siebie dodam, że mnie to osobiście wygląda na jakąś zbugowaną teksturę, czy to na mapie, czy na samochodzie, który prowadzę (Nissan GT-R V-Spec (1999)) i to powoduje, że ten skok jest praktycznie nieudany w 50% przypadków z powodu nie wiem, złego kąta najazdu (mimo tego, że wydaje się poprawny i jedzie się prosto na naskok). Albo coś innego się dzieje. Przegrałem sto godzin w NFS Unbound i ten błąd mi naprawdę dokucza przy części wyścigów, bo dzieją się absurdalne rzeczy. Pikowanie w dół, lmao. Jeśli mnie się dzieją, to komuś też na pewno, tylko tego nie zgłasza. No ale mam nadzieję, że uda się rozwiązać problem.

Jeśli potrzeba więcej danych, to służę uprzejmie swoim doświadczeniem.

Pozdrawiam, Łukasz

• @EA_Pulsar  napisał/a:

Zdjęcie4: konfiguracja pojazdu, z którego korzystam podczas wyścigu i przy którym buguje się ten fragment mapy

Konfiguracja nadwozia pojazdu jest defaultowa (widnieje jako spersonalizowana, bo zmieniłem tylko i wyłącznie wygląd tablicy rejestracyjnej)
  • EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki raz jeszcze za zgłoszenie nam tego błędu i zamieszczenie dodatkowych zrzutów ekranu. Doceniamy to a informacje zostały przekazane do odpowiedniego zespołu. 😉👍

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 24 days ago
1,532 Posts