Forum Discussion

polanskie's avatar
2 years ago

[Interfejs] Informacje o wyścigach przed rozpoczęciem listy wyścigów

Witam serdecznie,

Podczas rozgrywki w NFS Unbound bardzo dokucza mi i brakuje niesamowicie prostej opcji, mianowicie informacji o wyścigach na liście wyścigów, do których chcę dołączyć. Aktualnie osoba, która rozpoczyna listę jest "uprzywilejowana", bo wie, z jakimi trasami będzie mieć do czynienia, więc może sobie z góry założyć, jakie pojazdy wykorzysta. Dołączający muszą mieć zapamiętane, która lista zawiera jakie wyścigi i w jakiej kolejności są odtwarzane, przez co często zdarza się, że wybieramy nie ten samochód, który trzeba, bo pomyliliśmy się i to nie był ten wyścig, a inny.

Całą listę wyścigów można zobaczyć przez chwilę dopiero po pierwszym wyścigu, a i ona nic nam zbytnio nie mówi, chyba że pamiętamy i mamy w głowie rodzaj wyścigu oraz trasę. Jest to irytujące momentami, zwłaszcza kiedy dołącza się do rzadziej granych list wyścigów. Nie ma też podglądu trasy, którą musimy mieć również zapamiętaną. Wydaje mi się, że można to bardzo prosto i przejrzyście zrobić, umieszczając takie właśnie informacje w momencie dołączania do listy oraz pomiędzy wyścigami.

Jestem przekonany, że taka drobna aktualizacja interfejsu usprawniłaby grę i zwiększyła poziom radości z rozgrywki, a nie była źródłem frustracji.

Z góry przepraszam za moje fantastyczne umiejętności graficzne, ale chyba jest dla wszystkich zrozumiałe, co chcę przekazać i jakie nowe elementy interfejsu przydałyby się w grze.

No RepliesBe the first to reply

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 1 day ago
1,532 Posts