Forum Discussion

diversus997's avatar
8 years ago
Solved

Kierownica NFS Payback

Witam, posiadam kierownice Thrustmaster ferrari redlegend i nie potrafię znaleźć w ustawieniach opcji przypisania poszczególnych przycisków do kierownicy. Jakby w ogóle jej nie czytało w grze. a Czytałem, że można samemu dostosować w grze daną kierownice

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    8 years ago

@pawgod85 Hej!

Wsparcie kierownicy zostało niedawno dodane i obecnie wspierane modele to tylko: Logitech G29 oraz Logitech G920. Możliwe, że w przyszłości studio doda nowe modele kierownic, jednak na chwilę obecną, nie mamy dodatkowych informacji o współpracy z innym producentem sprzętu.

6 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Witam. Ja mam G 29 i u mnie wogóle gra nie widzi sprzętu. W ETS2 bez problemu wszystko działa. Ktoś coś?

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Witam,

Czy udało się Panu jakoś rozwiązać ten problem bądź go obejść ??

Pozdrawiam

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 years ago

Gra Need For Speed Payback będzie kompatybilna ze ściśle określoną listą kierownic (które można znaleźć tutaj oraz tutaj). Po podłączeniu kierownica staje się głównym kontrolerem w grze. 

@diabelskipomiot

Pobierałeś sterowniki do Twojej kierownicy z oficjalnej strony?

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

No właśnie. Z linków, które przesłałeś wynika, że NFS Payback (2017) jest kompatybilny tylko z kierownicami:

• Logitech G29
    • Logitech G920

Drugi link, który wysłałeś tyczył się starej wersji NFS z 2015 roku, kiedy producent dawał szerszy wachlarz dodatkowych kierownic.

W związku z faktem, że oficjalnie wspieranymi kierownicami w nowym NFS są tylko logitech-y,  czy znasz może jakiś sposób jak to obejść, tak by mógł użyć mojej kierownicy Trustmaster do nowego NFS ?

Z góry dzięki,

Pozdrawiam

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@pawgod85 Hej!

Wsparcie kierownicy zostało niedawno dodane i obecnie wspierane modele to tylko: Logitech G29 oraz Logitech G920. Możliwe, że w przyszłości studio doda nowe modele kierownic, jednak na chwilę obecną, nie mamy dodatkowych informacji o współpracy z innym producentem sprzętu.

• Witam. Czy w przypadku tej gry da się w jakiś sposób wyłączyć Force Feedback (kierownica Logitech G920). Pytanie dotyczy konsoli XBOX One S

pozdrawiam

Krzysiek

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,517 PostsLatest Activity: 2 days ago