Forum Discussion
5 Replies
- EA_Kalina4 days ago
Community Manager
Hej Fenix777PL
Zostaw instalację ze Steam, a usuń tę z EA App. Wejdź do EA App, znajdź NFS Rivals w bibliotece i wybierz „Odinstaluj”. To usunie dodatkową kopię gry, a wersja ze Steam będzie działać normalnie.
Doprecyzuję jeszcze jedną ważną rzecz. Nawet jeśli uruchamiasz grę przez Steam, to i tak w tle uruchamia się EA App. To normalne – gry EA na Steam są połączone z kontem EA i wymagają działania EA App jako launchera w tle. Dlatego możesz spokojnie zostawić wersję ze Steam i odinstalować dodatkową kopię z EA App, ale sama aplikacja EA App musi pozostać zainstalowana. Bez niej gra ze Steam i tak się nie uruchomi.
Nie mam opcji odinstalowania gry w EA app.
Przez ustawienia -> aplikacje -> zainstalowane aplikacje też nie mogę tego zrobić, ta opcje jest zablokowana, mogę odinstalować wersję Steama ale EA nie.- EA_Kuba3 days ago
Community Manager
Hej Fenix777PL
Czy możesz przesłać nam zrzut ekranu na którym będą widoczne zainstalowane gry?
Nie mam uprawnień do przesyłania zdjęć (mam nadzieję że że link będzie działać)
https://photos.app.goo.gl/6jFrdTjJrfBZQmq19- EA_Kuba2 days ago
Community Manager
Dzięki za sprawdzenie tego Fenix777PL
Czy mógłbyś sprawdzić czy obie wersje gry zainstalowane są w tej samej lokalizacji?
Wydaje mi się, że przyczyna pojawienia się dwóch okładek związana jest z tym, że jedna wersja to "placeholder" dla EA app - stąd różnica w zajmowanym miejscu, oraz potwierdzałby to fakt tego, że nie możesz odinstalowaćwersji dla EA app.
Lokalizację instalacji możesz sprawdzić np. za pomocą darmowego programu Revo Uninstaller. Kliknij na tytuł PPM i wybierz Instal location.
Jeśli obie wersje zainstalowane są w tym samym miejscu znaczy to, że na Twoim komputerze zainstalowana jest tylko jedna gra a dodatkowa aplikacja jest swego rodzaju skrótem dla EA App (i nie zajmuje kolejnych 20GB)