Forum Discussion
5 Replies
- EA_Kuba2 days ago
Community Manager
Dzięki za sprawdzenie tego Fenix777PL
Czy mógłbyś sprawdzić czy obie wersje gry zainstalowane są w tej samej lokalizacji?
Wydaje mi się, że przyczyna pojawienia się dwóch okładek związana jest z tym, że jedna wersja to "placeholder" dla EA app - stąd różnica w zajmowanym miejscu, oraz potwierdzałby to fakt tego, że nie możesz odinstalowaćwersji dla EA app.
Lokalizację instalacji możesz sprawdzić np. za pomocą darmowego programu Revo Uninstaller. Kliknij na tytuł PPM i wybierz Instal location.
Jeśli obie wersje zainstalowane są w tym samym miejscu znaczy to, że na Twoim komputerze zainstalowana jest tylko jedna gra a dodatkowa aplikacja jest swego rodzaju skrótem dla EA App (i nie zajmuje kolejnych 20GB)
Nie mam uprawnień do przesyłania zdjęć (mam nadzieję że że link będzie działać)
https://photos.app.goo.gl/6jFrdTjJrfBZQmq19- EA_Kuba3 days ago
Community Manager
Hej Fenix777PL
Czy możesz przesłać nam zrzut ekranu na którym będą widoczne zainstalowane gry?
Nie mam opcji odinstalowania gry w EA app.
Przez ustawienia -> aplikacje -> zainstalowane aplikacje też nie mogę tego zrobić, ta opcje jest zablokowana, mogę odinstalować wersję Steama ale EA nie.- EA_Kalina4 days ago
Community Manager
Hej Fenix777PL
Zostaw instalację ze Steam, a usuń tę z EA App. Wejdź do EA App, znajdź NFS Rivals w bibliotece i wybierz „Odinstaluj”. To usunie dodatkową kopię gry, a wersja ze Steam będzie działać normalnie.
Doprecyzuję jeszcze jedną ważną rzecz. Nawet jeśli uruchamiasz grę przez Steam, to i tak w tle uruchamia się EA App. To normalne – gry EA na Steam są połączone z kontem EA i wymagają działania EA App jako launchera w tle. Dlatego możesz spokojnie zostawić wersję ze Steam i odinstalować dodatkową kopię z EA App, ale sama aplikacja EA App musi pozostać zainstalowana. Bez niej gra ze Steam i tak się nie uruchomi.