Forum Discussion

Fenix777PL's avatar
6 days ago

Mam zainstalowane NFS Rivals dwa razy (i nie wiem dlaczego)

Witam, przeglądając zainstalowane aplikacje zobaczyłem że mam zainstalowane NFS Rivals dwa razy.
Kupiłem i zawsze uruchamiałem na Steamie a nie na EA App.
Więc ma pytanie, czy mogę odinstalować jeden z nich? (20GB to dla mnie dużo miejsca)
I jeśli tak to który? (Są nazwane tak samo, różnią się tylko nieznacznie rozmiarem)

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Dzięki za sprawdzenie tego Fenix777PL​ 

Czy mógłbyś sprawdzić czy obie wersje gry zainstalowane są w tej samej lokalizacji? 

Wydaje mi się, że przyczyna pojawienia się dwóch okładek związana jest z tym, że jedna wersja to "placeholder" dla EA app - stąd różnica w zajmowanym miejscu, oraz potwierdzałby to fakt tego, że nie możesz odinstalowaćwersji dla EA app. 

Lokalizację instalacji możesz sprawdzić np. za pomocą darmowego programu Revo Uninstaller. Kliknij na tytuł PPM i wybierz Instal location.

Jeśli obie wersje zainstalowane są w tym samym miejscu znaczy to, że na Twoim komputerze zainstalowana jest tylko jedna gra a dodatkowa aplikacja jest swego rodzaju skrótem dla EA App (i nie zajmuje kolejnych 20GB)

• Nie mam uprawnień do przesyłania zdjęć (mam nadzieję że że link będzie działać)
    https://photos.app.goo.gl/6jFrdTjJrfBZQmq19

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 days ago

Hej Fenix777PL​ 

Czy możesz przesłać nam zrzut ekranu na którym będą widoczne zainstalowane gry? 

• Nie mam opcji odinstalowania gry w EA app.
    Przez ustawienia -> aplikacje -> zainstalowane aplikacje też nie mogę tego zrobić, ta opcje jest zablokowana, mogę odinstalować wersję Steama ale EA nie.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    4 days ago

Hej Fenix777PL​ 

Zostaw instalację ze Steam, a usuń tę z EA App. Wejdź do EA App, znajdź NFS Rivals w bibliotece i wybierz „Odinstaluj”. To usunie dodatkową kopię gry, a wersja ze Steam będzie działać normalnie.

Doprecyzuję jeszcze jedną ważną rzecz. Nawet jeśli uruchamiasz grę przez Steam, to i tak w tle uruchamia się EA App. To normalne – gry EA na Steam są połączone z kontem EA i wymagają działania EA App jako launchera w tle. Dlatego możesz spokojnie zostawić wersję ze Steam i odinstalować dodatkową kopię z EA App, ale sama aplikacja EA App musi pozostać zainstalowana. Bez niej gra ze Steam i tak się nie uruchomi.

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 2 days ago
1,534 Posts