Forum Discussion

sebeg_tea_boii's avatar
sebeg_tea_boii
Rising Newcomer
3 months ago

NFS 2015 - Problem z "aktywacją gry"

Mam grę kupioną na Steamie, na innym systemie grałem i mam 55 godzin, ale ta obecnym zainstalowałem ją na świeżo. Nie mam Origina, mam EA App. Przy próbie uruchomienia (zarówno normalnie, jak i jako administrator) pojawia się okno Origina, które prosi o podanie danych logowania w celu aktywacji gry. Problem w tym, że po podaniu danych logowania okno gaśnie i po chwili otwiera się od nowa to samo. I tak w kółko.

Próba uruchomienia gry z poziomu aplikacji EA App daje ten sam efekt. ChatGPT podpowiadał usunąć folder "__Installer" w plikach gry na steamie i dorzucić tu EADesktop64.dll. Folder usunąłem, ale pliku dll nie ma w plikach aplikacji EA. Mimo usuniętego folderu __Installer, dalej dzieje się to samo. Nie mogę znaleźć sposobu, by tego obejść.

2 Replies

• sebeg_tea_boii's avatar
    sebeg_tea_boii
    Rising Newcomer
    3 months ago

W pojawiającym się oknie (załączony screenshot w 1 wpisie) podaję dane logowania konta EA. Tak, jest to świeża instalacja gry na tym systemie, ale w tym samym czasie instalowałem NFS Most Wanted (2012), z tą różnicą, że NFS MW2012 pobierałem bezpośrednio z aplikacji EA, bo tam go mam na koncie, a NFS 2015 pobierałem ze Steama. NFS MW2012 odpalił bez żadnego problemu, a NFS 2015 ma problem z tym oknem logowania.

Nie mam żadnego zewnętrznego programu antywirusowego (poza oczywiście wbudowanym w Windows 11 , Windows Defenderem) Próbowałem uruchamiać, EA App, Steama i samą grę z pliku exe jako Administrator, ale nic to nie daje.

Widzę, że EA App ma zezwolenie na komunikację przez Windows Defender Firewall (jeśli o to chodziło, bo nie znalazłem innego podobnego ustawienia w Windowsie 11, a nie używam zewnętrznego antywirusa)

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej sebeg_tea_boii​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Dla pewności zapytam - w pojawiającym się oknie wpisujesz te same dane którymi logujesz się do aplikacji EA app, nie Steam?

Zakładam, że jest to świeża instalacja gier na tym systemie i wcześniej nie uruchamiałeś jeszcze tej gry na nim. 

Upewnij się proszę, czy EA app nie jest blokowane przez program antywirusowy, lub przez system operacyjny. 

W tym celu:
    1. Uruchom EA app jako administrator i zaakceptuj ewentualne monity odnośnie wprowadzania zmian na dysku
    2. Dodaj EA app do wyjątków w zaporze sieciowej i programie antywirusowym 
    3. Pobierz Apex Legends z poziomu EA app i uruchom grę. Pozwoli to zsynchronizować dane. 

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 10 hours ago
1,531 Posts