Forum Discussion
16 Replies
- EA_Pulsar2 years ago
Community Manager
Hej @notyours_lunaa
Spróbuj wykonać czystą instalację sterowników. Zminimalizuje to ryzyko wystąpienia konfliktu między poprzednią a nową wersją.
Upewnij się także, czy system Windows został w pełni zaktualizowany.
Niestety problem dalej występuje ;/ najnowsze sterowniki zainstalowane, system zaktualizowany, gra 2 razy przeinstalowana i nic
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @notyours_lunaa
Prześlij nam proszę plik DxDiag.
przesyłam plik 🙂
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @notyours_lunaa
Dzięki za odpowiedź.
Do Twojego laptopa jest podłączony zewnętrzny monitor. Z załączonego przez Ciebie zdjęcia nie można jednoznacznie stwierdzić czy problem pojawia się na wbudowanym monitorze, czy na tym zewnętrznym.
Sprawdź proszę czy problem pojawia się również jeśli odłączysz monitor całkowicie. Ponadto, sprawdź również czy dzieje się tak kiedy komputer jest podłączony do zasilania oraz korzysta z energii z baterii.
- @EA_Kuba Sprawdziłam wszystkie możliwe opcje, dalej to samo ;/ szczerze nie wiem co z tym zrobić. Bawiłam się też ustawieniami graficznymi i jedynie na minimalnych nie ma problemów
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @notyours_lunaa
Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków.
W pliku DxDiag zauważyłem problemy związane z innymi grami, większość z nich była mniej wymagająca niż NFS Unbound, nie mniej zauważyłem też błędy związane z Hogwarts Legacy. Czy podczas działania tej gry pojawiają się jakieś problemy graficzne, artefakty etc.?
Dodatkowo Twój laptop MSI posiada zainstalowane oprogramowanie Dragon Center, które również wskazywało błędy. Z racji tego, że jest to aplikacja niejako kontrolująca pracę Twojego komputera, upewnij się że jest zaktualizowana, lub zainstaluj ją ponownie. (błędy związane z OneDC_Updater.exe i KERNELBASE.dll).
Ostatecznie z racji tego, że problemy mijają przy minimalnych ustawieniach graficznych, warto byłoby sprawdzić kartę graficzną podczas "stress testu" dowolną darmową aplikacją (3DMark, Uningine, OCCT etc).
- @EA_Kuba właśnie inne gry działają bez problemu (hogwarts legacy, simsy itp.) Tak z innej beczki - skąd biorą się takie problemy? Przed aktualizacja nfs wszystko działało bez problemu na ultra, laptop kupiony w styczniu
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @notyours_lunaa
Podobnie jak Ty chciałbym znać odpowiedź na to pytanie 🙂
Daj nam znać jak poszły testy.
Testowałam dwoma programami, wyniki 3DMarka przesyłam w pliku (mam nadzieję, że o coś takiego chodziło, z góry przepraszam bo nie znam się na tym). FurMark na początku - fps 114, po 10 min 109. Temperatura GPU na początku 65, po 10 min 83 stopnie. Aplikację MSI Center reinstalowałam. Sprawdzałam spójność plików gry na Steam, wszystko się zgadza. Mimo to, need for speed jak chodził tak chodzi dalej. Gra nadal wygląda jak na screenie, który wysyłałam. Nie mam pojęcia co z tym już zrobić, chyba że robię coś źle. Rozumiem też, że aktualizacji gry nie da się odinstalować żeby działała tak dobrze jak przed nią ;/ na minimalnych co prawda da się grać, jednak na takim laptopie gdzie inne gry chodzą na ultra to szkoda trochę, myślę że Pan rozumie. Nie mniej jednak dziękuję za wszelką pomoc!
About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 9 hours ago
- 2 days ago
- 3 days ago