Forum Discussion

niebieski_bleki's avatar
4 years ago

NFS Underground na win 8

Cześć, 

Pełen entuzjazmu zakupiłem nfs underground :D okazało się, że gra nie chce się odpalić na windowsie 8. Macie jakiś sposób na jej uruchomienie?

3 Replies

• Siema @niebieski_blekit,👋

Grę możesz spróbować uruchamiać w trybie zgodności ze starszymi wersjami systemu Windows. 

1. Kliknij prawym przyciskiem na plik, który służy do uruchomienia gry. Będzie miał on rozszerzenie ".exe" i znajduje się on w folderze, w którym zainstalowana została gra. 
    2. Z menu kontekstowego wybierz "Właściwości gry".
    3. Wybierz zakładkę "Zgodność" i spróbuj wybrać jedną z wersji, która jest oficjalnie obsługiwana przez grę (Windows 98/ME/2000/XP).

Dodatkowo możesz spróbować zaznaczyć opcję "Wyłącz optymalizacje pełnoekranowe".

Mam nadzieję, że dzięki powyższym wskazówkom uda Ci się uruchomić grę. 🤞

• Sonsiad86's avatar
    Sonsiad86
    3 years ago
    @niebieski_blekit Elo, mam tak samo tylko z win 7. Jakiś czas temu kupiłem Nfsa U i też się nie uruchamia. W sieci jest na ten problem mało info. Dziś znalazłem płytę ze starym win xp, Dysk podzieliłem na dwie partycje, zmniejszając wolumin głównego dysku. Jestem już po sformatowaniu nowego dysku. Jak zainstaluję xp mając już win7 to go trochę przekręci i potrzebna będzie botowalna płyta do naprawienia mojego win 7, więc jeszcze poszukam. W starych pc word-ach powinno być ich trochę, bo często wychodziły.
    Możesz tak spróbować ze swoją 8, jak masz xp.
    Pozdro.

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,509 PostsLatest Activity: 2 days ago