Forum Discussion

sirGipsol's avatar
sirGipsol
New Novice
17 days ago

Zrestartowane konto przez Administratora EA w NFS No Limits

ZRESTARTOWANO MI MOJĄ GRĘ I AKTUALNIE JEST ONA URUCHOMIONA OD POCZĄTKU W DNIU 13.02.2026r.

NIE MAM ŻADNEJ POMOCY ZE STRONY "EA", KTÓRE PRZY ZGŁOSZENIU PROBLEMU ODSYŁA MNIE DO KOMUNIKATÓW I LINKÓW Z OPISAMI PROBLEMÓW ORAZ CZATÓW Z BOTAMI I TAK W KÓŁKO OD 15.02.2026r.

PO TYM ZACHOWANIU RACZEJ BYŁEM MIŁOŚNIKIEM NFS OD OKOŁO 30 LAT, JAKO CZYNNY GRACZ W RÓŻNE ODSŁONY, KTÓRYCH MAM NIEMAL WSZYSTKIE ODSŁONY W SWOJEJ KOLEKCJI, A OSTATNIO BYŁEM UŻYTKOWNIKIEM OD OKOŁO 5 LAT, NIEMAL CODZIENNIE, "NFS NO LIMITS".

PO ZRESTARTOWANIU MOJEJ GRY BEZ ŻADNYCH POWODÓW PRZEZ ADMINISTRATORA "EA",  STRACIŁEM OKOŁO 5 LAT OSIĄGNIĘĆ W TEJ GRZE - OSIĄGNĄŁEM NIEMAL 300 LEVEL DOŚWIADCZENIA, PONAD 200 AUT (BRAKOWAŁO MI TYLKO KILKUNASTU POJAZDÓW NA WSZYSTKIE DOSTĘPNE), OKOŁO 700 SZTUK ZŁOTA I 5 LEVEL VIP (15 SZTUK TANKOWANIA), WŁASNY TEAM Z 8 UŻYTKOWNIKAMI WRAZ ZE MNĄ !

JESTEM W D... I Z NIKĄD POMOCY !!!

Z POZDROWIENIAMI, "sirGipsol".

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    16 days ago

Hej sirGipsol​ 

Rozumiem, jak ogromna to musi być frustracja – szczególnie przy koncie rozwijanym przez 5 lat.

Na forum nie mamy dostępu do danych kont mobilnych ani możliwości sprawdzania zapisów gry, ale bardzo chciałabym wyjaśnić kilka ważnych kwestii, które mogą być kluczowe w tej sprawie.

•  W NFS No Limits postęp jest powiązany z kontem (Google Play / Game Center / Facebook), więc samoczynny reset najczęściej oznacza problem z powiązaniem konta albo zalogowanie się na inne konto. Proszę sprawdź najpierw czy jesteś zalogowany na dokładnie to samo konto Google Play / Apple ID, którego używałeś wcześniej.

• Jeśli chodzi o kontakt – w przypadku gier mobilnych najlepsza droga to zgłoszenie bezpośrednio z poziomu gry:
      Ustawienia > Pomoc > Kontakt z nami. Gra przekieruje Cię do formularza wsparcia, gdzie możesz opisać problem. To najlepsza droga, bo zgłoszenie automatycznie zawiera dane konta i urządzenia.
  • sirGipsol's avatar
    sirGipsol
    New Novice
    15 days ago

Dawno temu moje konto było powiązane z Google Play, ale po problemach z logowaniem się przez nie, zacząłem się logować bezpośrednio poprzez konto Google i mojego Gmaila. Natomiast od dłuższego czasu, co jakiś czas, przy logowaniu pojawiały mi się dwa równoległe moje konta - jedno prowadzone od pięciu lat oraz puste z grą od początku, które teraz mi się już tylko uruchamia. Jeszcze 13.02.2026r przynajmniej do godziny 12:00 AM logowałem się na moje podstawowe konto, a w godzinach popołudniowych już tylko logowało mnie do zresetowanego konta. Nadmieniam, że miałem 5 level VIP na moim koncie podstawowym - tym od pięciu lat. Jeśli nie jesteście mi w stanie jako tak duża firma EA pomóc, to jestem zniesmaczony Państwa postawą, bo nie Ja utworzyłem równoległe konto na moje te same dane oraz nie Ja sobie je zrestartowałem.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    14 days ago

Wyjaśnię najpierw, jak to działa w grach mobilnych -  postęp nie zapisuje się w samym telefonie, tylko w chmurze i jest powiązany z konkretnym kontem - np. Google Play.
    Każde konto Google ma swój własny identyfikator gracza. Jeśli gra połączy się z innym identyfikatorem, wczyta inny profil - nawet jeśli adres e-mail wygląda podobnie.

Jeśli kiedyś pojawiały Ci się dwa profile, to znaczy, że w chmurze istnieją dwa różne zapisy przypisane do dwóch różnych identyfikatorów logowania. Dlatego teraz kluczowe są te dwie rzeczy:

• Wejdź w ustawienia Google Play na telefonie i upewnij się, że jesteś zalogowany dokładnie na to samo konto Google, którego używałeś od 5 lat. Jeśli masz więcej niż jedno konto Google na urządzeniu, wyloguj pozostałe i zostaw tylko właściwe.
    • Jeśli masz taką możliwość - zaloguj się na innym urządzeniu (telefonie / tablecie) na swoje konto Google i sprawdź, czy po instalacji NFS No Limits wczyta się tam właściwy profil.
  • sirGipsol's avatar
    sirGipsol
    New Novice
    4 days ago

Mam przypisane tylko jedno konto Google do NFS o Limits. Poza tym wchodząc na obecne zrestartowane konto i z niego próbować się kontaktować z obsługą, to nie ma sensu, bo to nie jest konto na którym grałem, tylko "czyste" i wydaje mi się, że numer gracza też jest inny niż ten, który wcześniej mi się wyświetlał podczas grania.

Pytanie po co ja pisałem wcześniej na tylu oknach, co się stało, skoro i tak nie jesteście w stanie mi pomóc.

Straciłem wiarę w EA i zapał w granie w Wasze gry.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 days ago

Najpierw jedna bardzo ważna rzecz - w NFS No Limits nie ma mechanizmu, w którym ktoś „z zewnątrz” po prostu kasuje postęp. To, co opisujesz, technicznie wygląda na wczytanie innego identyfikatora gracza, a nie na fizyczne usunięcie danych.

Z Twojego opisu wynika, że:

• kiedyś logowałeś się przez Google Play (można też było pominąć tą opcję i grać na końcie gościa)
    • później „bezpośrednio przez konto Google / Gmail”,
    • okresowo pojawiały się dwa profile,
    • a teraz wczytuje się tylko „czysty” z innym numerem gracza.

To nie jest kwestia „zrestartowania przez EA”, tylko zmiany identyfikatora, z którym gra się połączyła.

Co teraz możesz zrobić:

1. Wejdź w aplikację Google Play Games i sprawdź dokładnie, na jakie konto jesteś tam zalogowany.
    2. W ustawieniach telefonu usuń wszystkie konta Google poza tym jednym, którego używałeś przez 5 lat.
    3. Jeśli pamiętasz dawny numer gracza lub masz screeny - to jest kluczowe przy zgłoszeniu.
    4. Zgłoszenie musi iść przez oficjalne wsparcie mobilne z poziomu gry z podaniem:
      • starego numeru gracza,
      • przybliżonego poziomu,
      • poziomu VIP,
      • nazwy teamu,
      • daty, kiedy ostatnio działało poprawnie.

DODATKOWE INFORMACJE: Jak zapisać postępy w grze mobilnej EA i jak przywróć postępy

• sirGipsol's avatar
    sirGipsol
    New Novice
    9 hours ago

Skąd mam znać poprzedni - stary numer gracza, skoro nie mam do niego dostępu. Jeśli chodzi o pozostałe dane, to już wielokrotnie o tym pisałem na różnych oknach EA. Poziom miałem około 280 level, 5 poziom VIP, o ile dobrze pamiętam to nazwa mojego teamu była "TEAM POLSKA"., a ostatni raz korzystałem bez problemu z mojego konta, to 13.02.2026r. około godziny 11:00. Nie mam nawet możliwości sprawdzenia aktualnego numeru gracza obecnego "konta od zera", bo gra narzuca mi granie i nie mam możliwości wejścia w jakiekolwiek opcje, WIĘC NIE JESTEM W STANIE WEJŚĆ NA FORUM Z POZIOMU GRY !!!

Jeszcze raz napiszę, ale to jest męczące pisać na wielu oknach Państwa strony kontaktu w przypadku z problemami i wielokrotnego odsyłania do linków, które nic nie dają, jak w moim przypadku:

OSIĄGNĄŁEM NIEMAL 300 LEVEL DOŚWIADCZENIA, POSIADAŁEM PONAD 200 AUT (BRAKOWAŁO MI TYLKO KILKUNASTU POJAZDÓW NA WSZYSTKIE DOSTĘPNE), KTÓRYCH CZĘŚĆ BYŁA JUŻ MAKSYMALNIE ROZBUDOWANA (NAJMOCNIEJSZY POJAZD MIAŁ LEVEL OKOŁO 1195), OKOŁO 700 SZTUK ZŁOTA I 5 LEVEL VIP (15 SZTUK TANKOWANIA), WŁASNY TEAM Z 8 UŻYTKOWNIKAMI WRAZ ZE MNĄ ! POZA TYM PEŁNY MAGAZYN CZĘŚCI ZAMIENNYCH.

NIE WIEM, CO JESZCZE I GDZIE MUSZĘ NAPISAĆ, ABY OD MIESIĄCA CZASU URUCHOMIONO MI MOJE WŁAŚCIWE KONTO !!!

PRZYPOMINAM, ŻE TO NIE JA SOBIE UTWORZYŁEM RÓWNOLEGŁE KONTO NA MOJE DANE NA PAŃSTWA GRZE !!!

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 9 hours ago
1,535 Posts