3 years ago
Aplikacja Ea
włączam ten program EA odpalam fifę 23 po kilku sekundach działa i od razu się wyłącza
@kreatorawczoraj wieczorem udało mi się to naprawić bo przeniosłem fifę na inny dysk dzięki za pomoc
włączam ten program EA odpalam fifę 23 po kilku sekundach działa i od razu się wyłącza
@kreatorawczoraj wieczorem udało mi się to naprawić bo przeniosłem fifę na inny dysk dzięki za pomoc
Witaj
Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się nadal jeśli uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu:
Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?
Dodatkowo przed uruchomieniem gry zmień ustawienia kontroli konta użytkownika:
Jak włączyć lub wyłączyć funkcję Kontrola konta użytkownika (UAC)?
Hej @Mecieni
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Prześlij nam proszę plik DxDiag. Powiedz nam proszę czy jest to pierwsze uruchomienie gry i czy wykonywałeś wcześniej jakieś kroki, aby problem ten rozwiązać.
To nie jest pierwsze uruchomienie i próbowałem chyba wszystkiego problem zaczął się od wprowadzenia ea app
Hej @Mecieni
Dzięki za Twoje zgłoszenie i przesłany plik DxDiag.
Na podstawie pliku DxDiag widzę, że Twój system operacyjny nie jest zaktualizowany do najnowszej wersji - Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 19044). Zacznij proszę od aktualizacji systemu operacyjnego - Aktualizacja systemu Windows. Ponadto tak zostało to zaproponowane przez @kreatora sprawdź proszę spójność systemu za pomocą kontrolera plików systemowych.
Idąc dalej, do Twojego komputera podłączony jest dysk przenośny - WD My Passport 0827 USB Device. Jeśli EA app i/lub gra zainstalowane są na tym dysku - zainstaluj je proszę na dysku systemowym C:\. Odnośnie dysku systemowego - jest na nim stosunkowo mało wolnego miejsca. Spróbuj przenieść/odinstalować nie używane aplikacje i programy tak by na dysku było więcej wolnego miejsca.
W sekcji diagnostycznej znalazłem:
Nazwa zdarzenia: PCA2
OdpowiedŸ: Niedostêpny
Identyfikator pliku CAB: 0
Podpis problemu:
P1: EALauncher.exe
P2: 12.125.0.5382
(...)
Błąd ten związany jest z ustawieniami kompatybilności, lub ustawień kontroli konta użytkownika. Upewnij się, że program EA app uruchamiany jest jako administrator (na forum pojawiły się również obejścia polegające na odznaczeniu tej funkcji w zakładce Zgodność) i nie jest uruchamiany w trybie zgodności z systemem starszym niż Windows 10. Odnośnie ustawień kontroli konta użytkownika, artykuł na ten temat znajdziesz poniżej.
Jak włączyć lub wyłączyć funkcję Kontrola konta użytkownika - Microsoft Community
Wyłącz UAC na czas uruchomienia gry i EA app.
Odnośnie ostatniego zgłoszonego przez Ciebie problemu:
@Mecieni napisał/a:
@kreatora zrobiłem to i wyskoczył mi taki błąd przy odpalaniu gry
{"error":"external service is having some issues","error_description":null,"error_code":null,"code":106128}
To pojawia się on przy uruchomieniu gry poprzez EA app, czy Origin? Błąd o tym kodzie związany był z platformą Origin. Jeśli na Twoim komputerze pozostał jeszcze zainstalowany Origin - usuń go i napraw grę z poziomu EA app.