Forum Discussion

krusiapl's avatar
4 years ago
Solved

Błąd instalacji origin

Dzień  dobry. Mam problem z instalacją origin. Jeszcze kilka dni temu było wszystko ładnie pięknie, a teraz jak chcę zainstalować to wyskakuje mi bład. Próbowałam wszystkich rozwiązań tego problemu z innych wątków, ale u mnie nie zadziałały. Gdy instaluję starszą wersję origina, ten sam się aktualizuje i nadal pojawia się ten błąd. To irytujące, bo nie mogę zagrać sobie. Czy KIEDYKOLWIEK origin zacznie działać? 😕

7 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@krusiapl

Napisz dokladnie jaki komunikat ci sie pokazuje, bo to moze byc wszystko - od braku pewnych bibliotek Windowsa do blokady przez antywirusa..
    Dodatkowo napisz na jakim systemie jestes i jakich programow antywirusowych pobranych z netu uzywasz - jesli takich uzywasz

Jesli mozna tez opisz co do tej pory robiłas aby pozbyc sie tego błedu

• Błąd który wyskakuje to Msvcp140. dll

Antywirusa nie mam

Robiłam wszystko z tego filmiku https://youtu.be/BPZSXE7SGsU

Rozruch na czysto, zmienialam kontrolę użytkownika, usunęłam pliki tymczasowe origin, instalowałam różne starsze wersje orgin, potem tę najnowszą, miliard razy restartowalam kompa, postawiłam system na nowo, utworzyłam inne konto lokalne i tam próbowałam zainstalować bo komuś to pomogło, ale u mnie nic, ccleanerem wyczyściłam rejestr, dodałam origin do wyjątków w defenderze, pobierałam milion razy vcr czy coś i DirectX i Microsoft visual różne wersje, zainstalowałam wszystkie aktualizacje systemowe i odinstalowałam te po tych, po których przestało działać, ale też nic. Tracę nadzieję że origin mi się kiedyś zainstaluje 

• a zapomniałam napisać, że mam system windows 10   64 bit

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @krusiapl

Troche nieaktualna ta porada 🙂
    1. Kliknij znaczek Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programow ktore sie otworza wyszukaj na dole Ustawienia i kliknij w to. Nastepnie wybierz Aplikacje i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei i wybieraj opcje Modyfikuj - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj
    Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 2015 oraz VisualC++x86 2015 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
    Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

2. Poniewaz grzebalas w systemie i moglas odinstalowac cos czego nie powinnas odinstalowywać na wszelki wypadek napraw i uzupelnij pliki systemowe narzedziami Windowsa SFC scan i DISM
    https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system
    Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku ponizej.
    https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p14658

3, Aktualizacje Windowsa muszą być na biezaco!
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dplnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz Ustawienia. Kliknij Aktualizacje i zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli jakas masz zalegla lub nieudaną zrób ją
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @krusiapl

Ciesze sie 🙂 Porady z You Tube czesto są znakomite ale bardzo czesto albo niekompletne - autor zaklada z góry ze gracz pewne rzeczy wie i je wykonal albo nieaktualne. Milego grania

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,883 PostsLatest Activity: 13 days ago