Forum Discussion

gremo1996's avatar
4 years ago
Solved

BANY

Czy dostanie bana za to samo (wyzywanie) wydłuża się czas bana ?

Za 1 razem miałem chyba bana na tydzień, a teraz minął już tydzień, a konto dalej zablokowane.

Dostałem bana w grze Apex Legends.

Czy da się uzyskać informacje o długości bana ? Trzy razy pisałem do EA i nie potrafią odpowiedzieć, odpisali tylko za co dostałem bana, a mianowicie za słowo "*"

• Witaj @gremo1996

Niestety na forum Answers HQ nie dysponujemy tego typu informacjami, ponieważ sprawy tego typu są rozstrzygane przez Dział Warunków Świadczonych Usług.

W przypadkach kiedy dział ten może Ci przekazać taką informację, jest ona wysyłana wraz z wiadomością, która dotyczy zawieszenia Twojego konta.

8 Replies

• Witaj @gremo1996

Niestety na forum Answers HQ nie dysponujemy tego typu informacjami, ponieważ sprawy tego typu są rozstrzygane przez Dział Warunków Świadczonych Usług.

W przypadkach kiedy dział ten może Ci przekazać taką informację, jest ona wysyłana wraz z wiadomością, która dotyczy zawieszenia Twojego konta.

• Tylko, że oni właśnie tego nie wysłali, ani nie chcą odpowiedzieć na moje podania.

Odpisali tylko, że ban został nałożony słusznie "śmiech" i że nie odbanują ale na ile ? do kiedy ? 0 infa.

• Dalej nie mogę uzyskać odpowiedzi na ile mam tego bana. Co to ma być.

Jako właściciel konta nie wiem do kiedy jest ban, ani support nie chce udzielić odpowiedzi na to pytanie tylko ciągle wysyłają tą samą regułkę. Daliście mi bana i teraz nie chcecie odpowiedzieć na najprostsze pytanie jakie jest - DO KIEDY. Zasłaniając się procedurami wewnętrznymi ? wtf

To jest jawne łamanie moich praw. Jako strona poszkodowana nie mam dostępu do informacji o moim poszkodowaniu.

Teraz nie wiadomo czy jakiś "admin" nie dał mi bana na X lat bo mu się tak zachciało, przez co nie mam dostępu do całego konta.

Jak zgłosić osoby odpowiadające na supporcie ?

• Właśnie zostałem poinformowany, że zbanowali mnie permanentnie za użycie 1 słowa w grze.

Ban na całe konto Origin.

ZA 1 SŁOWO BAN NA CAŁE KONTO

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    4 years ago
    @gremo1996 Witaj. Dostałeś permanentnego bana support odpisał Ci że sprawa jest zamknięta.

Jeśli chcesz zgłośić pracownika więcej przeczytasz w artykule poniżej punkt 15 podpunkt B. Poniżej masz adres.

http://tos.ea.com/legalapp/WEBTERMS/US/pl/PC#section6

Zanim Użytkownik i EA skierują sprawę do arbitrażu, najpierw podejmą próbę nieformalnego rozstrzygnięcia każdego Sporu przez okres co najmniej 30 dni. Takie nieformalne negocjacje rozpoczynają się po otrzymaniu pisemnego zawiadomienia jednej strony przez drugą stronę („Zawiadomienie o Sporze”). Zawiadomienia o Sporze muszą: 😇 zawierać imię i nazwisko lub pełną nazwę oraz informacje kontaktowe strony skarżącej; (b) opisywać charakter i podstawę roszczenia lub sporu; oraz (c) określać konkretne żądane zadośćuczynienie. EA będzie przesyłać Zawiadomienia o Sporze na adres rozliczeniowy lub na adres poczty elektronicznej użytkownika. Użytkownik prześle Zawiadomienie o sporze na adres: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, Stany Zjednoczone, ATTENTION: Legal Department (do działu prawnego).

Pozdrawiam🙂
  • Przestroga dla każdego

NIE KUPUJCIE GIER NA ORIGIN jedno zapomnienie czy nawet dacie zagrać dla młodszego brata i on coś napisze to ban na całe konto zamiast na grę i to za taką pierdołę. Cziterów nie banują ale [edited] za 1 słowo permik. Najgorsza platforma. Z supportem się dogadać to jak z typowym polaczkiem. Teraz to już mam w tą grę w [edytowane], założę 30 konto i będę czitować skoro i tak za to nie banują. Poprawność polityczna zżera gry i napiszesz coś nawet dla beki (druga osoba to tak odbierze) ale znajdzie się 3 co to zgłosi bo go tak nauczyli i cyk banik. TFU

A sprawę i tak zgłoszę, sprawa do sprawy i się zrobi * bo już znalazłem sporo osób co za takie pierdoły dostaje bany na CAŁE KONTO zamiast na grę.

Kupiłeś fife ? napisałeś [edited] na czacie w innej grze, no to nie masz dostępu do fify 🙂

• yaskier's avatar
    yaskier
    3 years ago
    @gremo1996 ja dostałem perm bana za nick na steamie... całe konto od 2014 z czego granie w apexa od 2019 poszło na marne.... po prostu xD

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 7 days ago