Forum Discussion

jarkaz's avatar
3 years ago
Solved

Dot.: nie chce automatycznej aktualizacji origin

Jak wyłączyć wymuszanie aktualizacji przed uruchomieniem Origin. Przy każdej próbie włączanie wyskakuje wymuszenie aktualizacji Origin do EA app, która nie chce mi sie uruchamiać. Nie mam przez to możliwości korzystania z gier ☹️ Próbowałem już wszystkiego żeby jednak EA app zadziałała, nic z tego.

• Ja już nie wiem co mi tak na prawdę pomogło. Robiłem wszytko tyle razy ze cieżko stwierdzić. Przy którejś aktualizacji z Origin do EA App wyłaczyłem antywirusa (Norton), po tym udało sie uruchomić EA App.

9 Replies

• Jak wyłączyć wymuszanie aktualizacji przed uruchomieniem Origin. Przy każdej próbie włączanie wyskakuje wymuszenie aktualizacji Origin do EA app, która nie chce mi sie uruchamiać. Nie mam przez to możliwości korzystania z gier ☹️ Próbowałem już wszystkiego żeby jednak EA app zadziałała, nic z tego.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@jarkaz

Na Origin niestety raczej nie ma powrotu.

Instalator EA app nie ma pliku VC++ 2015, ktory Origin miał, a jeśli masz jego zepsutą wersje na komputerze albo nie masz tego pliku EA app sie nie zainstaluje

Kliknij znaczek Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programow ktore sie otworza wyszukaj na dole Ustawienia i kliknij w to. Nastepnie wybierz Aplikacje i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei prawym myszy i wybieraj opcje Modyfikuj - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj
    Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
    Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie prawym myszy, a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

Jesli to nie pomoze zajrzyj tutaj

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Origin-chce-instalacji-EA-App-a-EA-App-nie-chce-sie-zainstalowac/m-p/12351115#M19063

• jarkaz's avatar
    jarkaz
    3 years ago

Nic nie pomaga. Zepsuli programiści to niech to naprawią, a nie użytkownicy muszą kombinować żeby korzystać z czegoś za co się zapłaciło, często grube pieniądze. Wszystkie inne platformy do gier jakoś potrafią stworzyć dobrą aplikację a tu się wymusza do zmiany, na coś co nie działa. ☹️

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @jarkaz

Sprawdź czy tej aplikacji EA nie blokuje ci Windows Defender albo twój program antywirusowy z netu jeśli taki masz.
    Najpierw wyłacz swoje programy antywirusowe z netu jesli taki masz oraz w na chwilę Windows Defender aby sprawdzić czynie blokują ci tego

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4028544/windows-10-turn-microsoft-defender-firewall-on-or-o...

Jeśli się okaże ze potem aplikacja się włączy dodaj ją do wyjątków. Jak to zrobić w Windows Defender tutaj:

https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-win...
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Wydzieliłem ten wątek z innej dyskusji, gdzie ostatni komentarz został udzielony ponad 5 lat temu. 

• Ja już nie wiem co mi tak na prawdę pomogło. Robiłem wszytko tyle razy ze cieżko stwierdzić. Przy którejś aktualizacji z Origin do EA App wyłaczyłem antywirusa (Norton), po tym udało sie uruchomić EA App.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@jarkaz

No to masz odpowiedź - to Norton ci blokował tę aplikacje.. (95% programów antywirusowych z netu bardzo nie lubi EA apki) Jak do tej pory tylko na Kasperskiego nikt się nie skarżył.

• jarkaz's avatar
    jarkaz
    3 years ago
    @kreatora Pytanie teraz dlaczego nie lubią tej apki, czy nie ma czasem za dużo uprawnień?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @jarkaz

Powiem szczerze - nie mam pojęcia dlaczego. Apka pobiera pewne informacje jak czas grania w dana grę i tym podobne. Może to nie podoba sie tym programom?.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 2 days ago