Forum Discussion

lachiewicz's avatar
3 years ago
Solved

FIFA 09 PRZYPISANIE AKTYWOWANEJ GRY

Witam. Mam pytanko, ostatnio naszła mnie chęć na FIFA 09, kiedyś posiadałem ale juz nie potrafię jej odnaleźć i tu moje pytanie, czy zakupując używaną grę na allegro będę mógł zainstalować ją u siebie i przypisać do swojego konta w przypadku gdy kod został już aktywowany? Sprzedawca zapewnia, że wystarczy kontakt z supportem i oni przypiszą ją do mojego konta po weryfikacji kodu aktywacyjnego, czy to prawda?

• Witaj @lachiewicz 

Klucze do  FIFA 09 są już nieaktywne po tylu latach, po drugie drugi raz już klucza nie można aktywować jest on jednorazowy. Nawet pewnie byłby problem z pobraniem na Origin bo nie jest już ta wersja gry dostępna.

4 Replies

• Witaj @lachiewicz 

Klucze do  FIFA 09 są już nieaktywne po tylu latach, po drugie drugi raz już klucza nie można aktywować jest on jednorazowy. Nawet pewnie byłby problem z pobraniem na Origin bo nie jest już ta wersja gry dostępna.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @lachiewicz 

Jeśli gra została kupiona z drugiej ręki, zapewne kod został wykorzystany przez pierwotnego właściciela. Zgodnie z informacjami, które podał @MattiuDefo  nie możemy pomóc z kodami, które zostały już wykorzystane na kontach innych graczy.

Pozdrawiam,

_Kalina

• @EA_Kalina mam pytanie w jaki sposób jest przypisywany kod gry do fify09? On jest przypisywany do komputera(biosu) czy do dysku?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago
    @adasiek534215

Kod gry jest przypisywany do twojego konta EA - takie konto zawsze istniało choc pod różnymi nazwami. Powstawało w momencie rejestracji jakiejś gry kupionej od EA po raz pierwszy i kreowane na bazie twojego nicku lub adresu mailowego. Te konto po latach może nie istnieć, choc u mnie na koncie Origin, ku mojemu zdumieniu pokazała sie gierka EA zakupiona 10 lat wcześniej przed powstaniem konta Origin a nie miałam pojęcia, ze istnieje takie konto w momentu rejestracji tej gry.
    Problem jest ze gdy po raz pierwszy właściciel gry rejestrował ją (wpisywal kod by grę pobrać) kod wygasał i już nie można było jego użyć po raz drugi.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 6 days ago