Forum Discussion

PaksonKlakson1's avatar
6 years ago
Solved

Konto jest powiązane z obcym adresem PSN

Witam,

mam mały problem - pomoc EA niejedyny zbyt pomocna, składałem już zapytania tam. 

Sprawa wyglada tak, mam dostęp do swojego konta EA (na które próbowano się włamać pare razy) oraz konto psn, do którego tez mam dostęp. Oba były połączone ze sobą od paru lat. 

wczoraj podczas odpalania fifa20, pojawił się komunikat, ze mam zweryfikować swoją tożsamość - nie kliknąłem nic, bo pokazał się obcy adres @. 

Moge jakoś przywrócić połączenie ze starym kontem?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    6 years ago

Hej @PaksonKlakson 

Informacja, która Ci się pokazała wskazuje, że adres email na Twoim koncie EA został zmieniony. Jeśli go nie rozpoznajesz to zgodnie z tym o czym wspomniał @SylwesterSpalony musisz skontaktować się z nami bezpośrednio. Konto PSN o którym tutaj wspominasz nie odgrywa tutaj większej roli ponieważ logujesz się do gry EA, co za tym idzie musisz podać dane związane z tym kontem. 

Dane powiązane z Twoim kontem EA, możesz sprawdzić/edytować tutaj, informacje na temat przenoszenia PSN ID/Gamertagów znajdziesz tutaj

6 Replies

• Witaj.

Włamanie na konto to poważna sytuacja nie cierpiąca zwłoki.

Sprawdź pierwsze kroki przedstawione w TYM linku.

Jeśli pamiętasz adres e-mail powiązany z kontem, możesz skorzystać z opcji przypomnienia hasła, która jest dostępna na ekranie logowanie.

Jeżeli jednak go nie pamiętasz, konieczny będzie bezpośredni kontakt z pomocą EA.

Aby skontaktować się z doradcą EA wykonaj poniższe kroki.

1. Wejdź na https://help.ea.com/pl/
    2. Wybierz opcję "Pomóż w grze".
    3. Wybierz produkt, którego dotyczy problem.
    4. Zjedź na sam dół, a następnie wybierz "Skontaktuj się z nami".
    5. Wybierz platformę oraz odpowiedni temat.
    6. Wybierz formę kontaktu (wybór rożni się w zależności od danego kraju)

Nie ma innej możliwości niż rozmowa telefoniczna lub live chat. live chat, Tylko w języku angielskim. Aby uzyskać do niego dostęp, zmień język/region strony kontaktu na Stany Zjednoczone w prawym górnym rogu.

Polaka linia Tel. +48 (22) 397 08 40  Linie otwarte od poniedziałku do piątku w godzinach 12.00-21.00.

Do weryfikacji przydatne będą: Adres e-mail, na który było zarejestrowane Twoje konto EA. Nazwy użytkownika lub konta konsolowe (tagi gracza Xbox czy online ID w sieci PlayStation™Network) powiązane z Twoim kontem EA. Numery faktur lub kody produktu do gier zakupionych na tym koncie.

• PaksonKlakson1's avatar
    PaksonKlakson1
    6 years ago

Beznadziejne są te Wasze ogólniki. Nic z nich nie wynika. Mam dostęp do obu kont, jednak konto psn jest wpięte do jakiegoś obcego. 

nie da się tego jakoś z poziomu zalogowania do obu kont przepiąć?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @PaksonKlakson 

Informacja, która Ci się pokazała wskazuje, że adres email na Twoim koncie EA został zmieniony. Jeśli go nie rozpoznajesz to zgodnie z tym o czym wspomniał @SylwesterSpalony musisz skontaktować się z nami bezpośrednio. Konto PSN o którym tutaj wspominasz nie odgrywa tutaj większej roli ponieważ logujesz się do gry EA, co za tym idzie musisz podać dane związane z tym kontem. 

Dane powiązane z Twoim kontem EA, możesz sprawdzić/edytować tutaj, informacje na temat przenoszenia PSN ID/Gamertagów znajdziesz tutaj

• Witam mam ten sam problem i nie mogę się  zalogować na grze, z kim mam się skontaktować? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @d13c971479960ad9 

Informacje na temat tego w jaki sposób się z nami skontaktować bezpośrednio znajdziesz poniżej. 

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

Z racji tego, że ostatni komentarz został udzielony w tym wątku 3 lata temu i mając na uwadze regulamin forum - zamykam go. 

Jeśli chcesz poruszyć inny temat na forum załóż proszę nowy wątek. 

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 10 days ago