Forum Discussion

doris3111's avatar
3 years ago

nie mogę zainstalować obiektów ze store

Jestem załamana.W ea app nie mogę zaistalować nic co już od dawna mam kupione w store ani światów ani żadnych obiektów.Nikt mi nie powiedział że to trzeba będzie instalować na nowo a nie da sie tego zrobić.Pokazuje że są zainstalowane ale nie ma ich w grze.Prosze o pomoc.

10 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@doris3111

Wejdź do Biblioteki EA -i odszukaj tam okladke TS3 i tam na okładce podstawki TS3 wybierz opcje Zarządzaj - a dalej wybierz opcje Napraw
    Dodatki powinny sie zainstalować o ile są widoczne w Bibliotece EA

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    3 years ago

@doris3111napisz dokładniej co miałaś na myśli - nie mogę zainstalować obiektów ze store. Nie pobierają ci się ze store? (trzeba wejść do store po uprzednim zalogowaniu się,

https://store.thesims3.com/

wejść w "Moje konto w store" a potem wybrać historię zakupów - i cierpliwie wszystko pobrać od nowa)

.
    Mimo, że uruchamiasz grę przez EA App - to nadal pośredniczy w tym uruchamianiu launcher.

Instalacja obiektów ze store też odbywa się poprzez launcher - musisz tylko mieć otwarte okno launchera na zakładce pobrane - będziesz wtedy na bieżąco widzieć, czy dany obiekt czy zestaw czy świat pobiera się. Bywa to momentami dość dziwne, bo czasami wyskakują zaskakujące komunikaty, albo wyskakuje, że strona jest nieaktywna - trzeba cierpliwości - odświeżać stronę, klikać jeszcze raz - aż do skutku - czasami trzeba kilkanaście razy klikać!

Czasami wyskakuje błąd, albo komunikat, że wybrany obiekt nie należy do ciebie - więc  jeśli wiesz, że na pewno kupiłaś, to ignoruj ten komunikat - kliknij ponownie - pobierz - czasami trzeba to kilka razy powtórzyć. Jeśli nie pomaga - odśwież stronę, sprawdź czy nadal jesteś zalogowana i kontynuuj pobieranie.

Jeśli zaś idzie o instalację zakupionych rozszerzeń do gry - pakietów i akcesoriów - to gdy uruchomisz EA App - z boku po lewej widzisz twoje zainstalowane gry.

Kliknij na The SIms3 (ale nie na strzałkę, bo ci się TS3 zacznie uruchamiać),  tylko na napis The Sims3 - pokaże ci się okładka TS3 a pod nią opcja zarządzaj

- otwórz okno zarządzaj dodatkami - i niestety - trzeba wszystko co figuruje jako niezainstalowane - cierpliwie instalować.

Po zainstalowaniu wyjdź z EA App (wyloguj się), ponownie uruchom, i  zaloguj się, i zobacz, czy wszystko masz. Jeśli to nie pomogło, to jeszcze spróbuj wyczyścić pliki cache z EA App

Wybierz trzy kreseczki w lewym rogu EA app.
    Przewiń do opcji Pomoc.
    Kliknij opcję Odzyskiwanie aplikacji.
    Wybierz Wyczyść pamięć podręczną.

W systemie Windows 10

Jeśli nie jesteś w stanie otworzyć EA app, możesz również wykonać opisane poniżej kroki, aby wyczyścić pamięć podręczną.

Otwórz menu Start.
    Znajdź EA i kliknij strzałkę w dół, aby rozwinąć listę.
    Wybierz Odzyskiwanie aplikacji.
    Na ekranie pojawi się okno potwierdzenia.
    Kliknij Czyszczenie pamięci podręcznej.

• @Aschantka Pobieram rzeczy ze store i instalują się np. światy i pisze ,że są zainstalowane ale jak załączam grę nie ma ich i gdy ponownie wchodzę na pobrane to już są tylko pobrane ale nie zainstalowane więc instaluje je znowu i wszystko sie powtarza
  • @Aschantka sprawdziłam i wszystkie dodatki i światy które kupiłam mam w bibliotece gier i pisze "masz ten dodatek", wyczyściłam pamięć podręczną i nic to nie pomogło. Za każdym razem jest tak samo pobieram ze store obiekt instaluje się prawidłowo, jest ikonka zainstalowany ale po wejściu do gry go nie ma i kiedy ponownie wchodzę w pobrane to jest tam ale nie zainstalowany i tak w kółko.
  • Przesyłam załączniki jak to wygląda i proces się cały czas powtarza.

• @kreatora Dzięki zadziałało prawie idealnie tzn.mam wszystko co kupiłam w store ale miałam tez kilka rzeczy, które dostałam od kogoś w prezencie i na origin cały czas miałam te rzeczy w grze a teraz pisze, że to prezent i nie da sie pobrać i że musiałabym to kupić.Czy da się z tym cos zrobić?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@doris3111

Mozna sprobowac  -  powinno sie udać.
    Zaloguj sie na My Page identycznie jak logujesz sie na EA ap
    https://mypage.thesims3.com
    Znajdziesz sie a koncie dla TS3
    W okienku pod twoim avatarem i nickiem poszukaj tych swiatów i akcesorrii ktorych ci brakuje i klikaj na kazdy po kolei
    Wyskoczy opcja "pobierz"

Kupione obiekty pojedyncze 

Bedac na swoim koncie na My page wybierz na zielonej listwie u gory dział Store  a tam Purchase History

Tam bedą obiekty ktore  mozesz pobrać - zaznacz w okienku V i nastepnie kliknij download  powinny być i prezenty - przynajmniej ja tam mam wszystkie prezenty jakie otrzymałam gotowe do pobrania. 

• @kreatora Niestety u mnie te prezenty nie mają opcji pobierz jest tylko rysunek prezentu ale pobrac go nie ma jak bo nie ma takiej opcji i po kliknięciu w przedmiot moge go tylko kupić a jak wiadomo w the sims 3 juz nic sie nie da kupić w store,mega mi szkoda bo miałam świat w którym grałam a teraz już go nie mam i nie moge go odzyskać.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 9 days ago