Dzień dobry. Mam problem z internetem oraz Originem. Mam wrażenie, że mój Origin blokuje połączenie z siecią. I nie wygląda to w ten sposób, że tylko Origin nie może nawiązać połączenia, a przeglądar...
Spróbuj też poniższego sposobu rozwiązania problemu. jakiś program na Twoim komputerze lub sam system operacyjny nie pozwala Origin-owi na połączenie z internetem.
Po pierwsze wyczyść cache Origin wedletej instrukcji (to nie ten sam krok co czyszczenie DNS). Następnie usuń program Origin z komputera i pobierz go ze strony Origin.com lub za pomocątego linku (po kliknięciu od razu zaczniesz pobierać plik). Przed instalacją zmień ustawienia kontroli konta użytkownika:
1. W polu wyszukiwania wpisz "Kontrola konta" 2. Wybierz z listy "Zmień ustawienia kontroli konta użytkownika" 3. Przesuń suwak na samą górę, następnie zatwierdź zmiany
Następnie instalator programu uruchom jako administrator. Po instalacji programu Origin, również uruchom go jako administrator. Jeśli podczas instalacji pojawią się komunikaty tyczące się wprowadzania zmian na dysku, koniecznie je zaakceptuj
Upewnij się, że zostały dodane wyjątki do zapory sieciowej oraz programów antywirusowych oraz firewall.
Jeśli wyżej przedstawione kroki nie pomogą pozostaje kontakt z suportem EA:
KONTAKT tu masz bezpośredni odnośnik dokończ resztę i kliknij "Wybierz sposób kontaktu"
Jeśli nie chcesz czekać pozostaje opcja LIVECHAT ale tylko w języku angielskim.
Polecam opcję "Zadzwoń do mnie" - po podaniu numeru telefonu, doradca sam skontaktuje się z tobą po wyznaczonym czasie, dzięki czemu nie musisz płacić za rozmowę Standard smile Kontakt jak najbardziej OK mili ludzie wszystko sprawnie załatwione.
Możesz też samemu zadzwonić: Tel. +48 (22) 397 08 40 Linie otwarte od poniedziałku do piątku w godzinach 12.00-21.00
Anonymous
8 years ago
Uniwersalna odp na lazdy problem dot sieci jakos mi nie do konca pomogl 😛 czytalam to juz przy innych postach uzytkownikow i robilam i nie dziala, poza tym jak mam sciagnac origina skoro pisalam ze nie mam polaczenia z siecia... Nikt mi tu nie odpowie? 😛 gdzie sa techinicy? Problem nierozwiazany!
About Origin Mac
Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,883 PostsLatest Activity: 6 years ago