Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Origin i battlefield problem z trybem offline

Witam mam duży problem z originem i grą bf1 ponieważ gra jak i origin są w trybie offline. Gra normalnie się mi włącza ale nie moge grać w trybie multiplayer i pisać w origin. Samo pobieranie gier czy przeglądanie sklepu działa. Jestem nowym użytkownikiem i dopiero ukończyłem kampanie. Bardzo proszę o pomoc 

6 Replies

• Hej,

Aby wyłączyć tryb offline należy:

1. Nacisnąć Tryb offline.
    2. Następnie pomarańczowy przycisk Tryb Online.

Jeśli ta opcja nie zadziała lub nie będzie możliwa do zrobienia, wejdź w ustawienia konta i daj mi znać czy Twoje konto spełnia wymagania dla konta osoby pełnoletniej.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Jak widać po dacie warunek 16 lat jest spełniony. A kiedy wyłącze i włącze internet opcja się pojawia ale to nie działa i nie nawiązuje ponownie połączenia. ☹️

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

Spróbuj wykonać także poniższe kroki.

1. Ręcznie odinstaluj aplikację Origin.
    2. Uruchom program CCleaner.
    3. Zrestartuj swój router/modem, a następnie wykonaj czysty rozruch systemu.
    4. Upewnij się, że Kontrola Konta Użytkownika jest włączona.
    5. Pobierz najnowszą wersję aplikacji Origin, oraz uruchom plik instalacyjny jako administrator.
    6. Dodaj Origin do wyjątków w zaporze oraz antywirusie, a następnie upewnij się, że wszystkie wymagane porty są otwarte.
    7. Na koniec uruchom zainstalowany program Origin jako administrator.
  • Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

no i dalej nic zrobiłem to 3 razy no i nic 😢eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:eacrying:

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Nic wszystko robiłem 2 razy i nic. Eh teraz jeszcze steam nie działa. Chyba pora na format 😢😢😢

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@M4rTi33 Hej! 

Spróbuj jeszcze tych kroków:

• Zmiana widoczności sieci internetowej:

Windows 10:

Start > Ustawienia > Sieć Internet. Kliknij w zakładkę WiFi, aby zobaczyć listę dostępnych sieci bezprzewodowych. Listę sieci, do których możesz połączyć się przy pomocy kabla zapisana jest w zakładce Ethernet. Wybierz sieć, której dostępność chcesz edytować a następnie wybierz Opcje zaawansowane: 

• Aplikacja nie łączy się z internetem mimo aktywnego połączenia?  - LINK
    • Wykluczenie programu antywirusowego lub typu anti-malware, jako powód tego stanu. Szczególnie problematyczne z aplikacją Origin okazują się: Avast/AVG, Mcaffe oraz Malwarebytes

• Restart routera (odłączenie od zasilania na 1 min)

• Reset ustawień LAN

Otwórz Panel Sterowania:

Kliknij przycisk Opcje Internetowe.

Kliknij kartę Połączenia, a następnie kliknij przycisk Ustawienia sieci LAN.

Odznacz pole wyboru Użyj serwera proxy dla sieci LAN.

Zaznacz pole Automatycznie wykryj ustawienia.

Zrestartuj komputer.

• Reset połączenia internetowego - ipconfig

• Reset ustawień Internet Explorer - link

• Uwaga! Dla bardziej zaawansowanych użytkowników - reset pliku hosts

• Jeśli nadal problem będzie występować, prosimy sprawdzić połączenie kablowe, gdyż w większości problem offline pojawia się przy źle ustawionym połączeniu WIFI.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,885 PostsLatest Activity: 5 days ago