Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Origin musi pobrać pliki i czeka na pozwolenie ze strony systemu operacyjnego

Witam. Mój system to windows 10. Podczas pobierania gry wyskakuje mi okienko:
"Origin musi pobrać pliki i czeka na pozwolenie ze strony systemu operacyjnego. Gdy system Windows poprosi Cię o zgodę na kontynuowanie, kliknij przycisk „Tak”. "

Z tym, że żadne zapytanie o zgodę się po tym nie wyświetla i nie da się pobrać gry.

Próbowałem już na wszystkie sposoby to zreperować, które udało mi się znaleźć w internecie na forach itp.
Wyjaśnie wszystko od początku: Po instalacji programu origin, gdy klikam pobierz BF1 najpierw wyskakuje mi okienko, że folder jest nieprawidłowy.

Gdy zmieniam na inny i klikam po tym pobierz, program długo się zastanawia po czym wyskakuje okienko, o którym wspomniałem na początku.

Próbowałem kombinować z:
-  Wyłączenie antywirusa (windows defender)
- Wyłączenie zapory systemowej
- Ustawienia kontroli konta użytkownika (na wszystkie sposoby)
- Uruchamianie i instalacja aplikacji poprzez "Uruchom jako administrator"
- Czyszczenie systemu i rejestru CCleanerem
Kompletnie nic nie pomaga... już mam dość, bo straciłem na to pół dnia! Dodam jeszcze, iż aplikacja ogólnie bardzo zamula. Na windows 7 było wszystko ok. O co tu chodzi, bo już mi nerwy siadają? Pomożecie?

• Hej @crougle

Komunikat, który otrzymujesz związany jest z ustawieniami kontroli konta użytkownika. Rozumiem, że wcześniej wykonywałeś już czynności z tym związane, ale spróbujmy jeszcze raz wykonują kolejno: 

1. Czyszczenie pamięci podręcznej Origin:

Spoiler

1. Po pierwsze musisz wylogować się z programu Origin oraz zakończyć wszystkie procesy związane z programem.

*(Zdarza się, że nawet po wyłączeniu programu poprzez pasek startu w tle uruchomione są procesy związane z programem. Najlepiej upewnić się czy nie są uruchomione żadne procesy poprzez uruchomienie Menedżera zadań)

2. Następnie trzymając przycisk Windows (pomiędzy przyciskiem Ctrl i Alt po lewej stronie klawiatury), naciśnij literę "R". Otworzy się okienko "Uruchamianie"

3. Wpisz w okienku %ProgramData% (razem ze znakiem %) i naciśnij Enter

4. W liście folderów znajdź i otwórz folder Origin

5. Usuń wszystkie pliki z tego folderu POZA 'LocalContent' (ten folder jako jedyny MUSI pozostać w tym folderze)

6. Po usunięciu plików zamknij okienko, po czym ponownie użyj kombinacji Windows+R

7. Tym razem wpisz %AppData%, po czym naciśnij Enter

8. Usuń folder Origin. Znajdujesz się w folderze Roaming, który jest podfolderem AppData

9. Kliknij na słowo "AppData" (na szczycie folderu)

10. Otwórz folder Local

11. Z folderu Local usuń folder Origin

2. Następnie po ponownym uruchomieniu komputera, włącz program Origin wedle instrukcji poniżej (w ten sposób wymusisz na systemie pojawianie się komunikatu o wprowadzaniu zmian na dysku)

Spoiler
    1. Całkowicie zamknij program Origin oraz grę (tak aby w menedżerze zadań nie był widoczny żaden proces związany z grą lub programem Origin)
    2. W polu wyszukiwania wpisz "Kontrola konta"
    3. Wybierz z listy "Zmień ustawienia kontroli konta użytkownika"
    4. Przesuń suwak na samą górę, następnie zatwierdź zmiany
    5. Kliknij prawym przyciskiem myszy (PPM) na skrót od programu Origin na pulpicie, wybierz Właściwości i Otwórz lokalizację pliku
    6. Kliknij PPM na zaznaczonym pliku i wybierz Uruchom jako administrator
    7. Jeżeli pojawi się komunikat o wprowadzaniu zmian na dysku - koniecznie go zaakceptuj

Sprawdź też, czy nie masz zaległej aktualizacji systemu do pobrania.

Daj nam znać jak poszło 🙂

Dodatkowe obejście:

• W panelu wyszukiwania Windows wpisz CMD
    • Kliknij prawym przyciskiem myszy na "Wiersz polecania" i uruchom go jako administrator
    • Kopiuj i wklej poniższe komendy krok po kroku i naciśnij Enter: 
    del C:\WINDOWS\SYSWOW64\CONFIG\SYSTEMPROFILE\APPDATA\ROAMING\ORIGIN\TELEMETRY\DATA
    del C:\Users\NAZWA UŻYTKOWNIKA*\AppData\Roaming\Origin\Telemetry\data

*wpisz swoją nazwę użytkownika 

Pomóc może również uruchomienie komputera w trybie czystego rozruchu (lub wyłączenie usług Origin Client Service oraz Origin Web Helper Services z poprzez msconfig

20 Replies

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 4 days ago