Origin nie chce się uruchomić (windows 7)
Witam,
zakupiłam przedwczoraj dwa dodatki do gry z okazji przecen i postanowiłam zagrać w nią pierwszy raz od dość dawna. Spotkała mnie jednak niemiła niespodzianka - Origin nie chciał się w ogóle włączyć. W pierwszym odruchu wywnioskowałam, że pewnie była jakaś aktualizacja więc odinstalowałam, pobrałam najnowszą wersję i chciałam ją zainstalować. Po paru próbach uruchomienia aplikacji i ponownych uruchomieniach komputera nie udało mi się nic osiągnąć. Za każdym razem menadżer zadań nie pokazał żadnej aktywności, nie pomagało także uruchamianie jako administrator. Odkopałam stare wątki z podobnym błędem i w jednym z nich ktoś polecił zainstalowanie starszej wersji Origin. Pobrałam, zainstalowałam, włączyłam i pojawił się kolejny błąd - brak dostępu do internetu - podczas kiedy internet był.
Utknęłam w tym miejscu i zaczyna brakować mi już pomysłów na rozwiązanie tego problemu, zwracam się więc z prośbą o pomoc tutaj.
Możesz jeszcze spróbować wyłączyć program antywirusowy, ale jest podejrzenie także o Twoją kartę graficzną i sterowniki.
Twoja karta graficzna jest dość leciwa jak i sterowniki do niej - są z 2014 roku i nie ma już nowszych wersji do Twojej karty i tym samym może nie obsługiwać technologii wmontowanych do interfejsu graficznego Origin i stąd te nieuruchamianie się - Zalecam wymianę karty graficznej na nowszą.
Druga sprawa, dotyczy gry The Sims 4 i najnowszych aktualizacji do niej, tak samo jak w przypadku Origin - Obecnie gra może już nie zadziałać na tej karcie.
Pozdrawiam 🙂