Forum Discussion

Zielonaola's avatar
6 years ago
Solved

Origin nie chce się uruchomić (windows 7)

Witam,

zakupiłam przedwczoraj dwa dodatki do gry z okazji przecen i postanowiłam zagrać w nią pierwszy raz od dość dawna. Spotkała mnie jednak niemiła niespodzianka - Origin nie chciał się w ogóle włączyć. W pierwszym odruchu wywnioskowałam, że pewnie była jakaś aktualizacja więc odinstalowałam, pobrałam najnowszą wersję i chciałam ją zainstalować. Po paru próbach uruchomienia aplikacji i ponownych uruchomieniach komputera nie udało mi się nic osiągnąć. Za każdym razem menadżer zadań nie pokazał żadnej aktywności, nie pomagało także uruchamianie jako administrator. Odkopałam stare wątki z podobnym błędem i w jednym z nich ktoś polecił zainstalowanie starszej wersji Origin. Pobrałam, zainstalowałam, włączyłam i pojawił się kolejny błąd - brak dostępu do internetu - podczas kiedy internet był.

Utknęłam w tym miejscu i zaczyna brakować mi już pomysłów na rozwiązanie tego problemu, zwracam się więc z prośbą o pomoc tutaj.

• Narayen's avatar
    Narayen
    6 years ago

@Zielonaola 

Możesz jeszcze spróbować wyłączyć program antywirusowy, ale jest podejrzenie także o Twoją kartę graficzną i sterowniki.

Twoja karta graficzna jest dość leciwa jak i sterowniki do niej - są z 2014 roku i nie ma już nowszych wersji do Twojej karty i tym samym może nie obsługiwać technologii wmontowanych do interfejsu graficznego Origin i stąd te nieuruchamianie się - Zalecam wymianę karty graficznej na nowszą.

Druga sprawa, dotyczy gry The Sims 4 i najnowszych aktualizacji do niej, tak samo jak w przypadku Origin - Obecnie gra może już nie zadziałać na tej karcie.

Pozdrawiam 🙂

6 Replies

• Hej @Zielonaola 

Trzeba by było sprawdzić, czy Twój System Windows 7 ma najnowsze aktualizacje systemowe.

W tym celu będzie nam potrzebny Raport DxDiag - Instrukcja

Zrób jeszcze do pewności takie kroki:

1. Odinstaluj aplikację Origin za pomocą Revo

2. Dokładnie przeczyść system i rejestry programem CCleaner 

3. Postępuj zgodnie wg. tego tematu

Daj znać czy poskutkowało 🙂

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    6 years ago

@Zielonaola 

Powyłączaj zbędne programy, nakładki systemowe, komunikatory internetowe itp. jeśli są uruchomione

• @Narayen
    Origin pojawia się w procesach na chwilę, jednak w aplikacjach i na ekranie nic się nie dzieje. Zostawiłam otwarte tylko procesy związane z windowsem.
    Jeśli to przydatne to dopowiem, że wtedy i tylko wtedy kiedy próbuję włączyć Origin pojawia się proces z opisem "raportowanie problemów z systemem Windows".
  • Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    6 years ago

@Zielonaola 

Możesz jeszcze spróbować wyłączyć program antywirusowy, ale jest podejrzenie także o Twoją kartę graficzną i sterowniki.

Twoja karta graficzna jest dość leciwa jak i sterowniki do niej - są z 2014 roku i nie ma już nowszych wersji do Twojej karty i tym samym może nie obsługiwać technologii wmontowanych do interfejsu graficznego Origin i stąd te nieuruchamianie się - Zalecam wymianę karty graficznej na nowszą.

Druga sprawa, dotyczy gry The Sims 4 i najnowszych aktualizacji do niej, tak samo jak w przypadku Origin - Obecnie gra może już nie zadziałać na tej karcie.

Pozdrawiam 🙂

• @Narayen
    Podejrzewałam również taką możliwość, sprzęt faktycznie nie zalicza się do najnowszych i najsprawniejszych.
    W każdym razie dziękuję za pomoc i czas. (:

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,884 PostsLatest Activity: 3 days ago