Forum Discussion

f292144b2caa4ef's avatar
2 years ago

Po pobraniu nie mogę uruchomić gry Need For Speed

Witam, nie mogę uruchomić gry Need For Speed, po wejściu w ikonę na pulpicie pokazuje, że gra jest już uruchomiona, a po wejściu w gre w Origin w bibliotece nie mogę wejść w opcję graj i nie ma opcji napraw grę, co mam zrobić?

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@f292144b2caa4ef3

Gry mogą byc blokowane przez program antywirusowy lub Windows Defender.
    Niestety w słowniku komputera czy EA ap nie istnieje pojęcie "Plik uruchamiający program jest zablokowany przez coś" , bo przełożenie informacji technicznej na język zrozumiały dla użytkownika komputera jest, jak powszechnie wiadomo „zbyt trudne” dla programistów, wiec komputer wyświetla jakiekolwiek info jakie mu wklepano na taką okoliczność. ("Zbyt wiele komputerów". lub "Gra jest juz uruchomiona")

Jeśli jesteś na Mac otwórz Preferencje systemowe -> Ochrona i prywatność -> Pliki i foldery, a następnie znajdź na liście „The Sims 4” i zaznacz folder Dokumenty, aby go udostępnić.

Jesli jestes na EA ap
    Dodaj te foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów"
    EA Desktop
    EA Games – (jeśli się wykreował już)
    Origin Games jeśli przeniosłeś się z Origin na EA ap
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kontrolowanych-b5b6627a-b008-2ca2-7931-7e51e912b034
    Gdzie znajdziesz te foldery :
    1.EA Desktop oraz EA Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
    tam : znajdź foldery Electronic Arts > EA Desktop, oraz EA Games - jesli sie juz wykreowal
    2. Origin Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games
    UWAGA
    Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu zrób to samo z folderem gry na Steamie
    Szukaj go w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Twoja gra

Zrób to samo w programie antywirusowym z netu - jeśli taki masz albo odinstaluj ten program.. W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry. Jeśli nie wiesz jak odinstalować taki program wpisz w Google jego nazwę plus słówka "odinstaluj" oraz "uninstall" bo być może nie ma on instrukcji po polsku

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@f292144b2caa4ef3 

Daj też znać czy gra została zainstalowana w domyślnej lokalizacji, na dysku C:. Spróbuj uruchomić ją z pliku exe w folderze instalacji gry a instalację uruchom jako administrator. 

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 5 days ago