Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

portfel

Witam! Proszę o pomoc młodszych i bardziej rozumnych użytkowników...

Byłem u brata w Niemczech i tam zakupiłem kartę podarunkową origin 25 Euro by załadować konto. Jako starszy już użytkownik i nie za bardzo ogarniający współczesną technologię nie spodziewałem się że może być jakikolwiek problem z załadowaniem jej na terenie Polski. W końcu należymy do UE. Pomyliłem się. Wyskoczył jakiś komunikat o blokadzie terytorium czy jakoś tak. Więc pomyślałem sobie, że przechytrzę system, podam kod dla mojego brata i on to zrobi w Niemczech. Niestety to system przechytrzył mnie. Po wklepaniu numeru przez mojego brata, nie dość że portfel nie otrzymał żadnych środków, karta została jakby zblokowana i "portfel" na koncie całkowicie został wyłączony. Nie mam możliwości jakiejkolwiek wpłaty. Rozmawiałem z pomocą techniczną i sami nie wiedzieli co poradzić. Jedyna rada jaką otrzymałem to udać się do punktu zakupu tej karty i jest możliwość że sprzedawca w jakiś sposób ją odblokuje. tylko że nie wybieram się szybko do Niemiec, nie mam paragonu. Więc mam do was dwa pytania:

1.  Istnieje jakaś możliwość odzyskania tych środków?

2. Jak odblokować "portfel"?????

1 Reply

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

Witam @Lenayneed

Karta upominkowa EA to zasadniczo karta podarunkowa do wykorzystania w sklepie Origin. Jednakże kartę należy zrealizować w kraju, w którym została kupiona. Przykładowo, nie możesz kupić karty w Niemczech i wykorzystać jej w Polsce. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z Warunkami korzystania z portfela EA. Mamy tu do czynienia z tzw. regionalizacją. Przykro mi bardzo, że nie mam lepszych wieści ☹️

Pozdrawiam. 

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,886 PostsLatest Activity: 2 months ago