Forum Discussion

Milenaa290's avatar
2 years ago
Solved

Potrzebuję pomocy, doadtek do simsów nie działa.

Hej, ostatnio zakupiłam dodatek psy i koty. Pobrałam go i następnie włączyłam grę, ale niestety nie działa. Pisze mi że muszę zrestartować grę żeby dokończyć instalację i tak też zrobiłam ale nie dało to żadnego skutku. Wyłączałam i włączałam komputer ale nic to nie dało. Naprawiałam też grę ale nie zadziałało. Proszę o pomoc. Wersja gry to: 1020

• kreatora's avatar
    kreatora
    2 years ago
    @Milenaa290

1.Jeśli masz na komputerze DEMO Simsów odinstaluj je natychmiast.

2.Jeśli nie pomoże:
    Prawdopodobnie dodatek nie zainstalowal sie tam gdzie powinien, gra go nie widzi I nie wiadomo gdzie go szukać.
    Niestety nie pozostaje ci nic innego jak odinstalować cała grę.
    Aby uchronić twoje zapisy i bibliotekę proponuje najpierw zmienić nazwę folderu The Sims 4 na na przykład „Stary” (w Dokumenty > Electronic Arts) a następnie przenieść (wysunąć myszką) ten były folder TS4 - teraz o nazwie „Stary”- na pulpit komputera
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista - wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Odinstalowanie gry trzeba zrobić programem VERO uninstaler ¬- pobierasz darmową free version (w linku poniżej – lewa strona) – który odinstaluje grę a potem odnajdzie ten dodatek i go usunie.
    https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
    Uruchom Revo, wybierz The Sims 4 z listy i kliknij Odinstaluj.
    Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
    Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
    Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie
    Zamknij Revo i uruchom ponownie komputer (opcja uruchom ponownie)

Teraz pobierz grę z Biblioteki na twoim koncie – dodatki powinny pobrać sie automatycznie – jesli nie pobieraj je po kolei. Teraz wszystko powinno zainstalować się razem, w tej samej lokalizacji.

Po pobraniu gry z Biblioteki EA na komputer najpierw trzeba ją uruchomić i w nowej grze zagrać byle jakim simem przez minutę.
    Następnie aby odzyskać swoje stare zapisy i bibliotekę usuń z nowo powstałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    Następnie skopiuj swój stary folder Saves z folderu Stary na pulpicie kompuitera i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago
    @Milenaa290

1.Jeśli masz na komputerze DEMO Simsów odinstaluj je natychmiast.

2.Jeśli nie pomoże:
    Prawdopodobnie dodatek nie zainstalowal sie tam gdzie powinien, gra go nie widzi I nie wiadomo gdzie go szukać.
    Niestety nie pozostaje ci nic innego jak odinstalować cała grę.
    Aby uchronić twoje zapisy i bibliotekę proponuje najpierw zmienić nazwę folderu The Sims 4 na na przykład „Stary” (w Dokumenty > Electronic Arts) a następnie przenieść (wysunąć myszką) ten były folder TS4 - teraz o nazwie „Stary”- na pulpit komputera
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista - wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Odinstalowanie gry trzeba zrobić programem VERO uninstaler ¬- pobierasz darmową free version (w linku poniżej – lewa strona) – który odinstaluje grę a potem odnajdzie ten dodatek i go usunie.
    https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
    Uruchom Revo, wybierz The Sims 4 z listy i kliknij Odinstaluj.
    Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
    Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
    Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie
    Zamknij Revo i uruchom ponownie komputer (opcja uruchom ponownie)

Teraz pobierz grę z Biblioteki na twoim koncie – dodatki powinny pobrać sie automatycznie – jesli nie pobieraj je po kolei. Teraz wszystko powinno zainstalować się razem, w tej samej lokalizacji.

Po pobraniu gry z Biblioteki EA na komputer najpierw trzeba ją uruchomić i w nowej grze zagrać byle jakim simem przez minutę.
    Następnie aby odzyskać swoje stare zapisy i bibliotekę usuń z nowo powstałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    Następnie skopiuj swój stary folder Saves z folderu Stary na pulpicie kompuitera i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 10 days ago