Forum Discussion

michalwalaszek's avatar
6 years ago
Solved

Problem : medal of honor breakthrough

Witam, zakupiłem grę medal of honor allied assault wraz z dodatkami breakthrough oraz spearhead. Podstawa gry działa normalnie jednak dodatki podczas włączania "załączają" się dłuższą chwile a poźniej cofa mnie do aplikacji origin i wyskakuje informacja o "naprawianiu". i tak w kółko. Czy ktoś może mi pomóc z takim problemem ? Pozdrawiam

• Hej @michalwalaszek 

Przy uruchamianiu gry poprzez plik wykonawczy w folderze instalacyjnym gry (domyślnie C:\Pliki programów (x86)\Origin Games\Medal of Honor Allied Assault Warchest), upewnij się, że plik .exe uruchamiający dany dodatek jest uruchamiany z uprawnieniami administratora. Dodatkowo sprawdź czy podobny problem pojawia się, jeśli uruchamiasz grę w trybie zgodności ze starszym systemem operacyjnym. 

Znalazłem również obejście podobnego problemu polegające na zmianie nazwy pliku .exe. Poniżej znajdziesz kroki w jaki sposób to zrobić: 

1. W folderze instalacyjnym gry znajdź plik - MOHAA(.exe)

2. Zmień jego nazwę na MOHAA.old(.exe)

3. Zmień nazwę jednego z dodatków, który chcesz uruchomić (moh_spearhead/ moh_breakthrough) na MOHAA.exe

4. Uruchom dodatek poprzez plik o zmienionej wcześniej nazwie.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @michalwalaszek 

Przy uruchamianiu gry poprzez plik wykonawczy w folderze instalacyjnym gry (domyślnie C:\Pliki programów (x86)\Origin Games\Medal of Honor Allied Assault Warchest), upewnij się, że plik .exe uruchamiający dany dodatek jest uruchamiany z uprawnieniami administratora. Dodatkowo sprawdź czy podobny problem pojawia się, jeśli uruchamiasz grę w trybie zgodności ze starszym systemem operacyjnym. 

Znalazłem również obejście podobnego problemu polegające na zmianie nazwy pliku .exe. Poniżej znajdziesz kroki w jaki sposób to zrobić: 

1. W folderze instalacyjnym gry znajdź plik - MOHAA(.exe)

2. Zmień jego nazwę na MOHAA.old(.exe)

3. Zmień nazwę jednego z dodatków, który chcesz uruchomić (moh_spearhead/ moh_breakthrough) na MOHAA.exe

4. Uruchom dodatek poprzez plik o zmienionej wcześniej nazwie.

• U mnie to nadal nie pomaga. Podstawka i pierwszy dodatek działają dobrze a tutaj żeby zagrać ten drugi to chyba wszystkiego próbowałem ☹️

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,886 PostsLatest Activity: 31 days ago