Forum Discussion

najslabszy's avatar
6 years ago

problem tropico 5

witam mam problem z gra tropico 5 mianowicie uruchamia sie daje graj chwile idzie i wywala do pulpitu spelniam wymagania geforce 650tiboost 1vram 8gb ram intel core quad q6600 2.40ghz windos 10 64bit

7 Replies

• Hej @najslabszy  

W przypadku problemów ze starszymi grami mogą pomóc ci te kroki: 

Zegar i region
     Region
     Administracyjne (zakładka)
     Zmień ustawienia regionu sytemu... (klawisz) 

Zaznaczamy checkbox "Beta: Użyj formatu Unicode UTF-8 do obsługi języków z całego świata"

Restartujemy komputer. 

Jeśli to nie zadziała w przypadku Tropico pomóc może zmiana nazwy pliku XAudio2_7.dll. Lecz może to spowodować brak dzwięku w grze.

• najslabszy's avatar
    najslabszy
    6 years ago
    @CapitanRoyon zegar i region zmienilem zaznaczylem opcje unicode reset kompa i nic dalej wchodzi do menu daje graj lub samouczek wchodzi kawalek po czym wywala do pulpitu a xaudio nie moge znalezc niewiem czemu mam ten problem choc spelniam wymagania
  • Tropico nie jest grą wydaną przez EA, więc pomoc może być ograniczona.Udaj się do  \Windows\System32  gdzie znajdziesz plik, o którym wspomniałem w poście wyżej. Zmień jego nazwę lub przenieś go gdziekolwiek. Jeśli to nie zadziała to obawiam się, że będziesz musiał poczekać na patch wydany przez twórców gry, który może to naprawi. 

Zalecam skontaktowanie się z twórcami gry poprzez email, który podałem ci w prywatnej wiadomości na forum (kontakt w języku angielskim).

• Jeśli macie system 64 bit może warto zajrzeć do folderu SysWOW64 zamiast do System32 I zmienić nazwę albo przenieść na pulpit czy gdzie ci wygodnie. Jednak jak wspomniano wcześniej masz sporą szansę że nie będziesz miał dźwięku.

• Naakisa's avatar
    Naakisa
    5 years ago

Hej. Mam ten sam problem. Zrobiłam obydwa kroki, które podałeś. Niestety gra dalej wyłącza się ☹️

• Naakisa's avatar
    Naakisa
    5 years ago

Co to jest ten sysWOW64? Bo u mnie nie znajduje nic takiego.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,883 PostsLatest Activity: 11 days ago

Recent Discussions