Problem z dodatkiem do gry
Chciałam pobrać dodatek do the sims 4 ale pokazuje mi sie "przed zainstalowaniem dodatku należy pobrać grę ts4..." mimo że mam ją pobraną i posiadam ją na steam/origin, co moge teraz zrobić żeby to naprawić?
Zakładam ze jestes na Macu i używasz Origin, a nie na PC / Windows i EA aplikacji
Jeśli kupiłas grę na dysku to nie pobierasz jej z płyty ale na swoim koncie Origin/Biblioteka po prawej stronie u góry znajdź zakładkę Dodaj grę i tam wpisz kod który dostałaś razem z płyta.
Gdy okładka gry pojawi sie w Bibliotece Origin klikasz na nia i wybierasz opcję "POBIERZ"
Jesli tej okładki tam nie ma lub dodatku nie daje sie pobrać:
1. Jesli masz zainstalowane DEMO Simsów odinstaluj je natychmiastJesli to nie pomoże
2.Zresetuj Origin
https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/how-to-reset-origin-on-mac/
3. Następnie napraw grę
jeśli grę uruchamiasz ze Steamu naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie "Sprawdź spójność plików gry..
Jeśli używasz jakiegokolwiek programu antywirusowego odinstaluj go natychmiast bo na Macu nie powinnaś go używać.
Daj znać jeśli jednak jesteś na PC z Windowsem, bo i powód i naprawa tego błędu będzie zupełnie inna