Forum Discussion

438dbf30891d4e9's avatar
3 years ago

Problem z logowaniem do Origina

Hej, mam Macbooka i kiedy próbuje zalogować się na konto na Origin odrazu pokazuje mi się informacja, że potrzebuję połączenie z siecią, odrazu mówię, że nie jest to pierwsze logowanie (screen 1) Dotychczas normalnie logowałam się i grałam w simsy! 
Kiedy wpisuję dane logowania i klikam Zaloguj nic się nie dzieje. Tak samo kiedy klikam przycisk "pokaż hasło" nic się nie dzieje...

Probowałam odinstalowywać Origin i instalować od nowa. Resetowałam "wygaśnięte" hasło do konta. Resetowałam połączenie z Internetem, nic nie pomaga...
Ma ktoś pomysł jaki jest problem?

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@438dbf30891d4e9a

Odłącz od zasilania swój modem/router na 5 minut , a potem włącz go ponownie aby odzyskać połączenie z internetem.
    Takie platformy jak Origin, czy Discord wymagają połączenie szerokopasmowego, które czasem wygasa u dostawcy internetu i pozostajesz wtedy na łączu wąskopasmowym wystarczających dla większości stron, ale nie dla Origin.

Spróbuj też zresetować Origin https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/how-to-reset-origin-on-mac/

Jeśli przez przypadek masz zainstalowany jakikolwiek proram antywirusowy odinstaluj go natychmiast. Nie potrzebujesz go na Macu a potrafi zablokować aplikację.  

• Niestety nie jestem pewna czy udało mi się rozwiązać problem, dokupiłam dodatkowy dysk zewnętrzny, ponieważ mój laptop nie miał miejsca żeby zaktualizować simsy i w momencie kiedy próbuję zmienić folder, w którym zapisują się stany gry i aktualizacje, origin w ogóle tego dodatkowego dysku nie widzi. Jaka może być tego przyczyna? 

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 7 days ago