Forum Discussion
nic to nie dało - wszystko robione według instrukcji którą podałeś wyżej.
Zapora wyłączona (eset) , uruchamiane jako administrator, kontrola użytkownika na samej górze , cache wcześniej wyczyszczone - nadal brak połączenia z internetem podczas / lub po instalacji programu
Spróbuj jeszcze kroków (poniżej) z punktu 4 w artykule na naszym forum. Powinno zadziałać.
Aplikacja nie łączy się z internetem mimo aktywnego połączenia? - LINK
- Wykluczenie programu antywirusowego lub typu anti-malware, jako powód tego stanu. Szczególnie problematyczne z aplikacją Origin okazują się: Avast/AVG, Mcaffe oraz Malwarebytes
- Restart routera (odłączenie od zasilania na 1 min)
- Reset ustawień LAN
Otwórz Panel Sterowania:
Kliknij przycisk Opcje Internetowe.
Kliknij kartę Połączenia, a następnie kliknij przycisk Ustawienia sieci LAN.
Odznacz pole wyboru Użyj serwera proxy dla sieci LAN.
Zaznacz pole Automatycznie wykryj ustawienia.
Zrestartuj komputer.
- Reset połączenia internetowego - ipconfig
- Reset ustawień Internet Explorer - link
- Uwaga! Dla bardziej zaawansowanych użytkowników - reset pliku hosts
- Jeśli nadal problem będzie występować, prosimy sprawdzić połączenie kablowe, gdyż w większości problem offline pojawia się przy źle ustawionym połączeniu WIFI
- Anonymous7 years ago
Witam.
Nie chcę zakładać nowego tematu, ponieważ mam ten sam problem. Zrobiłam wszystko co wyżej opisane i nic nie pomogło. Aplikacja nie chce się zaktualizować, ponieważ nie może połączyć się z internetem mimo, że internet działa. Wyłączyłam zaporę oraz antywirusa, odinstalowałam aplikację i przy próbie ponownej instalacji wszystko siadło. Pobrałam starszą wersję instalatora i pokazuje powiadomienie, że nie ma łączności. Pobrałam też najnowszy instalator i po dwukrotnym kliknięciu na ikonkę nic się nie dzieje (mimo uruchomienia jako administrator). Nie wiem co robić. Od ostatniej aktualizacji wciąż mam ten problem i od kilku dni próbuję go rozwiązać ale nic nie przynosi efektów a niestety nie mam możliwości skontaktowania się z pomocą poprzez rozmowę telefoniczną. W grę wchodzi jedynie kontakt pisemny a tutaj nawet nie ma e-maila!- 6 years ago
niestety u mnie to samo, nie da się zalogować od wczoraj na tym samym kompie na obydwu systemach bo mam win7 i win10. Steam działa internet śmiga a apka się upiera że nie możliwości zalogowania
- 7 years agonic nie dało
- Anonymous7 years ago
Jeżeli masz Windowsa 7, to wystarczy pobrać i zainstalować wszystkie aktualizacje
- 7 years ago
a ofiary z baranka nie trzeba zlozyc?
bo mam wrazenie ze przejscie tych wszystkich podpunktow i wypelnienie wszystkich warunkow mogloby sie niektorym wydac zbyt prosta droga do czegos tak trywialnego jak granie w gre. Serio , nie mozecie cos z tym zrobic zamiast pisac ludziom zeby wywalili wszystko ze swoich PC-tow i wtedy byc moze wasza apka raczy ruszyc
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Błąd ten wynika również z faktu braku odpowiednich aktualizacji od strony systemu Windows, które powinna pobrać usługa Windows Update (lecz tego jakoś nie robi):
Poniżej umieszczam wymagane aktualizację dla danego systemu:
Dla Windows 7, wymagana jest aktualizacja w postaci Service Pack 1, którą możecie pobrać TUTAJ oraz aktualizacja KB2999226
Dla Windows 8.1 KB2919442 oraz KB2919355.
Dla Windows 10 October Update 1809
- 6 years ago@EA_Odix cały dzień z tym walcze i nadal nic, apka przestała działać z dnia na dzień nie wiadomo dlaczego, wczesniej mogłem odpalić gre chociaż w trybie offline, zrobilem reinstall apki i nie moge się nawet zalogować bo wyskakuje komunikat "Do pierwszego logowania wymagane jest połączenie z siecią"
About Origin Mac
Recent Discussions
- 18 days ago
- 28 days ago
zmienić nick
Solved2 months agoFifa manager 11
Solved2 months ago