Problem z plikiem msvcp 140.dll
Tak jak w tytule. Przeglądałem forum sto razy naprawiałem sposobami zawartymi w tematach. Zaczeło się od ostatniej aktualizacji. najpierw wyskakiwal inny komunikat z problemem tego pliku api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll udało mi sie to naprawić reinstalując biblioteki c++ od 2010 zaczynając na 2017 kończąc, zaktulizowałem wszystkie sterowniki, zaktualizowałem system windows (7 sp1) reinstalowałem origina wiele razy posunełem się nawet do tego żeby ściągnąć msvcp140.dll jako osobny plik i wrzucić go do folderu ale wtedy wyskakuje błąd o treści 0xc000007b. Nie mam już dosłownie żadnego rozwiązania. Wszystko jest zaktualizowane poinstalowane od nowa cały komputer przetrzepałem pod względem akutaliacji/reinstalacji pakietów c++, directx-a (11), sterowników do grafiki etc. etc.poprostu już nie mam pojęcia co robić. Przeszukałem forum i zauważyłem że nie jest to odosobniony problem. A walcze z nim już od tygodnia. Najlepsze jest to że mam dodatkowo starego laptopa nie aktualizowanego chyba od roku i jedyne co zrobiłem to odpaliłem go zaktulizowałem origina i wszystko śmiga.Ma ktoś jakieś pomysły?
- Anonymous8 years ago
Ponownie robiona reinstalacja wszystkiego. Od podstaw. Usunełem wszystko czyściłem biblioteki zainstalowałem od nowa problem sie powtórzyl przeinstalowałem origina tym razem zaznaczając opcje instalacji bety origina. O dziwo pomogło i problemy znikły. U kumpla było to samo zrobił jak ja i też zadziałało. Coś jest z normalną obecną wersją origina skoro na becie działa to normalnie.