Forum Discussion

Cichaczu's avatar
2 years ago
Solved

Problem z podpięciem konta

Drodzy,

mam problem związany z podłączeniem konta Xbox z EA. Kontaktowałem się już 3-krotnie z EA support i każdorazowo otrzymuję od kogoś innego z Indii inną odpowiedź przeczącą sobie... kompetencyjnie HIPER k! dramat.

Wracając do tematu... mam stare konto z 2009 roku które było połączone z Xbox360 i niestety po zalogowaniu się na konto EA wysyłany jest na adres email kod w celu uwierzytelnienia. Niestety nie mogę się dostać na tego maila, ponieważ nie jestem w stanie zresetować hasła do poczty...

Później założyłem nowe (obecne) konto do Xbox'a i od tego czasu ( +/- 9 lat temu ) nie grałem w żadną grę EA. Kupiłem niedawno Battlefield 1 i logując się z konta obecnego nie mogę się dobić do serwerów - prośba o reset hasła -> hasło resetowane i tak w koło macieju.

Zalogowałem się profilem z 2009 roku (pierwszym) i serwery ruszyły. Sęk w tym, że nie chcę z tego konta korzystać.

Próba powiązania obecnego konta z EA jest niemożliwe, ponieważ otrzymuję komunikat: 

Twoich kont nie można powiązać, ponieważ twoje konto Xbox o nazwie XYZ jest już powiązane z kontem EA o adresie 3a****@disabled.ea.com. Konto EA można powiązać tylko z jednym kontem Xbox na stałe. Na stronie EA w powiązaniach nie ma nic powiązanego... 🤭

Próba wysłania zgłoszenia z poziomu pomocy EA kończy się naprzemiennie błędem związanym z błędem bota uwierzytelniającego albo przekroczeniem terminu...

Prośba o pomoc jak można wyjść z tego impasu, pozdrawiam

Cichaczu.

• Hej @Cichaczu 

Obawiam się, że jedynym rozwiązaniem będzie bezpośredni kontakt z nami. Jeśli wcześniej kontaktowałeś się z nami poprzez e-mail, spróbuj kontaktu na żywo poprzez czat. Poprzez forum nie mamy niestety możliwości rozwiązywania tego rodzaju problemów. 

Jak skontaktować się z doradcą EA?

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Cichaczu 

Obawiam się, że jedynym rozwiązaniem będzie bezpośredni kontakt z nami. Jeśli wcześniej kontaktowałeś się z nami poprzez e-mail, spróbuj kontaktu na żywo poprzez czat. Poprzez forum nie mamy niestety możliwości rozwiązywania tego rodzaju problemów. 

Jak skontaktować się z doradcą EA?

• Hej mam ten sam problem, niestety na rozwiązanie problemu (kontaktowałam się przez czat) czekam już 2 tydzień. To lekka kpina patrząc, że powinni w teorii odpiąć stare konto xbox do którego nie mam dostępu i tyle. Jest jakiś inny sposób na kontakt niż czat?? powoli tracę cierpliwość.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,883 PostsLatest Activity: 12 days ago